Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Search found 10 matches

by cjsimmons
Thu Feb 15, 2018 12:36 am
Forum: Homebuilt
Topic: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work
Replies: 6
Views: 172

Re: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work

Also, beware that I don't believe the WH2950 is compatible with Cumulus, or even has any PC interface capability. Good point. I didn't even think of that, but to be honest, Cumulus seems to be a bit of a dead project for now, so I'm not too worried. perhaps you should at least take a look at the We...
by cjsimmons
Tue Feb 13, 2018 5:33 am
Forum: Homebuilt
Topic: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work
Replies: 6
Views: 172

Re: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work

Ah yes, I didn't think to look for spare parts. Seems to be plenty around, except when looking for the transmitter. I went and had a look at mine. Inside there is a green sticker with "PASS 18B" on it, which is inline with some of the listings on eBay with model numbers. There is a seller ...
by cjsimmons
Sun Feb 11, 2018 9:27 pm
Forum: Homebuilt
Topic: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work
Replies: 6
Views: 172

Re: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work

Interesting about the 2 separate controllers. That would explain why some data is coming through. I swapped the batteries with some normal Energizer AA's and the problem is still there, so it's not a battery issue. Maybe it's time to look for a new weather station, or maybe just the transmitter if t...
by cjsimmons
Sun Feb 11, 2018 6:32 am
Forum: Homebuilt
Topic: WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work
Replies: 6
Views: 172

WH3081 has stopped receiving readings, but UV & solar still work

My WH3081 has been working fine for the last few years. Every now and then I get the USB lockup and have to reset the console, but the last few weeks I've noticed that no data is being received from outside for the wind, rain, temp and humidity. The strange thing is that UV and solar are working fin...
by cjsimmons
Tue May 23, 2017 3:15 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: RaspberryPi at boot gives Weather Underground 0 reading for temp and others
Replies: 4
Views: 259

Re: RaspberryPi at boot gives Weather Underground 0 reading for temp and others

All good buddy. I hope you are not too busy that Cumulus become abandonware (Looking at the date of the last build). That would be very sad. :cry: This is such a great tool. Anyway, disabling rapid fire seems to have fixed it for now. I'll keep an eye out. I had to reboot my pi and it didn't give fa...
by cjsimmons
Tue May 23, 2017 1:06 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: RaspberryPi at boot gives Weather Underground 0 reading for temp and others
Replies: 4
Views: 259

Re: RaspberryPi at boot gives Weather Underground 0 reading for temp and others

Thanks Steve for your reply. I guess I missed seeing that entry. I do indeed have rapid fire turned on. Looks like it might be the issue. I'll have to do some more testing. I only picked this up today when I moved the weather station console from my old server to the pi, then again when I moved the ...
by cjsimmons
Tue May 23, 2017 11:20 am
Forum: Cumulus MX
Topic: RaspberryPi at boot gives Weather Underground 0 reading for temp and others
Replies: 4
Views: 259

RaspberryPi at boot gives Weather Underground 0 reading for temp and others

Hi guys, I've just moved my weather station across from my Win10 install of v1.9.4 to MX on a RaspberryPi 3. I'm very happy with this setup and at how easy it was to install considering how very little Linux experience I have with Bash. Moving on, I have everything up and running, CumulusMX starts a...
by cjsimmons
Wed Dec 23, 2015 12:17 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Cumulus reading wrong wind values from WH3081?
Replies: 4
Views: 814

Re: Cumulus reading wrong wind values from WH3081?

Cheers mate. I'll keep that in mind.
by cjsimmons
Tue Dec 22, 2015 9:29 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Cumulus reading wrong wind values from WH3081?
Replies: 4
Views: 814

Re: Cumulus reading wrong wind values from WH3081?

Thanks for that. I must have totally missed that when looking there.

So basically, it comes down to how Cumulus and FO do things. I've only just noticed this, but guess it's always been like it.

Now that I have this sorted it might be time to look into MX now.
by cjsimmons
Tue Dec 22, 2015 12:12 am
Forum: Fine Offset/EasyWeather
Topic: Cumulus reading wrong wind values from WH3081?
Replies: 4
Views: 814

Cumulus reading wrong wind values from WH3081?

Hi Guys, This is my first post here. Been lurking around for about a year, and got myself a cheapo (Limited funds) weather station last May. Anyway, I've just noticed that the value for wind speed on my console is different to the value for wind speed in Cumulus, as well as wind gust. Cumulus seems ...

Go to advanced search