Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Search found 25722 matches

by steve
Sun Dec 17, 2017 8:24 pm
Forum: General
Topic: Portugal
Replies: 2
Views: 22

Portugal

Lovely place. Lovely people. Portuguese language - looks like Spanish, sounds like Russian. Who knew?

Weather? Significantly better than Orkney. Unless you like it stupidly windy, that is, then Orkney is where you want to be, obviously.
by steve
Sun Dec 17, 2017 6:35 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus MX issue
Replies: 4
Views: 65

Re: Cumulus MX issue

Mark, I don’t think your solution would work on Windows?

A quick search on Google came up with this: https://stackoverflow.com/questions/17980178/cannot-load-counter-name-data-because-an-invalid-index-exception
by steve
Sun Dec 17, 2017 3:20 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Later version of mono for Raspberry Pi 2
Replies: 60
Views: 16802

Re: Later version of mono for Raspberry Pi 2

Searching the forum for systemuptime suggests that it doesn’t work on some systems and where it does work it is usually not correct.
by steve
Sun Dec 17, 2017 3:19 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Cumulus MX issue
Replies: 4
Views: 65

Re: Cumulus MX issue

Searching the forum for systemuptime suggests that it doesn’t work on some systems and where it does work it is usually not correct.
by steve
Sat Dec 16, 2017 1:52 pm
Forum: General
Topic: Steve's Hosting Offline?
Replies: 8
Views: 133

Re: Steve's Hosting Offline?

You had to change the address to use my hosting in the first place, you need to do the same again. You might also want to ask your provider why it was changed to the wrong address.
by steve
Fri Dec 15, 2017 10:12 pm
Forum: General
Topic: Steve's Hosting Offline?
Replies: 8
Views: 133

Re: Steve's Hosting Offline?

Your host name (cactusjunction.info) currently resolves to 50.63.202.16 but my server is 5.9.113.114.
by steve
Fri Dec 15, 2017 6:32 pm
Forum: Web site - General
Topic: CumulusMX trends webpage
Replies: 4
Views: 143

Re: CumulusMX trends webpage

I think the originals can use either a log created from realtime.txt uploads, or an SQL database. I suspect you would find it much easier to use the originals, as they were produced specifically to work with Cumulus 1. If you search for “Highcharts” you should find the threads about them.
by steve
Wed Dec 13, 2017 8:56 pm
Forum: Cumulus 1
Topic: Error in downloading wind gust from Instromet datalogger
Replies: 3
Views: 67

Re: Error in downloading wind gust from Instromet datalogger

I think you will get better results using logger data if you use the average calculated by the station.
by steve
Wed Dec 13, 2017 8:54 pm
Forum: Cumulus 1
Topic: Cumulus isnt tweeting
Replies: 2
Views: 88

Re: Cumulus isnt tweeting

I’m afraid that since Twitter changed their authentication protocol yet again, Cumulus can no longer obtain the keys which allow it to post. Only those who obtained their keys prior to the last change can post using Cumulus.
by steve
Wed Dec 13, 2017 5:04 pm
Forum: Cumulus 1
Topic: Error in downloading wind gust from Instromet datalogger
Replies: 3
Views: 67

Re: Error in downloading wind gust from Instromet datalogger

It's presumably because of the lack of data points for calculating the average (if Cumulus is calculating it). Do you have Cumulus set to calculate the average speed, and if so, do you have it set to use the 'speed'' for the average calculation? What is your station's logging interval (looks to be 1...
by steve
Wed Dec 13, 2017 11:25 am
Forum: Cumulus MX
Topic: nothung TTYUSB present when connect consolle to Rapsberry
Replies: 5
Views: 88

Re: nothung TTYUSB present when connect consolle to Rapsberry

Yes, see the very many other posts about this, including one I replied to in the last day or two.
by steve
Tue Dec 12, 2017 10:10 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 167

Re: Connected To Station - No Data?

Having a great time, thanks. We've just entered Portugal.
by steve
Tue Dec 12, 2017 9:08 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 167

Re: Connected To Station - No Data?

Perhaps a corrupt entry in the logger, if ignoring archive data (by editing today.ini) makes the problem go away.

Or perhaps your temp sensor is failing, temps in the sixties is what I’ve experienced on the numerous occasions where my temp sensor died. Or maybe that was minus sixties...
by steve
Tue Dec 12, 2017 7:44 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 167

Re: Connected To Station - No Data?

The simplest way to migrate MX is to copy the entire folder. Make sure your system settings (date and time formats etc) are exactly the same on the new system.
by steve
Tue Dec 12, 2017 7:20 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 167

Re: Connected To Station - No Data?

Looks like it hasn’t finished downloading the archive data, it has two passes and only one is showing. If you look at the diags file you’ll see what it’s doing.

Go to advanced search