Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Search found 25711 matches

by steve
Tue Dec 12, 2017 10:10 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 63

Re: Connected To Station - No Data?

Having a great time, thanks. We've just entered Portugal.
by steve
Tue Dec 12, 2017 9:08 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 63

Re: Connected To Station - No Data?

Perhaps a corrupt entry in the logger, if ignoring archive data (by editing today.ini) makes the problem go away.

Or perhaps your temp sensor is failing, temps in the sixties is what I’ve experienced on the numerous occasions where my temp sensor died. Or maybe that was minus sixties...
by steve
Tue Dec 12, 2017 7:44 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 63

Re: Connected To Station - No Data?

The simplest way to migrate MX is to copy the entire folder. Make sure your system settings (date and time formats etc) are exactly the same on the new system.
by steve
Tue Dec 12, 2017 7:20 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Connected To Station - No Data?
Replies: 12
Views: 63

Re: Connected To Station - No Data?

Looks like it hasn’t finished downloading the archive data, it has two passes and only one is showing. If you look at the diags file you’ll see what it’s doing.
by steve
Tue Dec 12, 2017 7:15 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: nothung TTYUSB present when connect consolle to Rapsberry
Replies: 3
Views: 36

Re: nothung TTYUSB present when connect consolle to Rapsberry

The field is ignored for usb stations
by steve
Tue Dec 12, 2017 1:01 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: "Fine Offset not found" on Raspberry pi Zero W
Replies: 1
Views: 27

Re: "Fine Offset not found" on Raspberry pi Zero W

It’s an incompatibility between the usb library mx uses and later versions of Mono. There is a test version of the library available which should fix this, but it’s far from clear whether it would then actually work, and in any case I would have to release a new version of mx to go with it. See othe...
by steve
Tue Dec 12, 2017 12:53 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: nothung TTYUSB present when connect consolle to Rapsberry
Replies: 3
Views: 36

Re: nothung TTYUSB present when connect consolle to Rapsberry

You don’t specify a serial port for a USB station, it should just find it. If it’s not then you have some kind of problem with your system software - there may be a solution on the forum somewhere.
by steve
Mon Dec 11, 2017 10:43 am
Forum: Cumulus 1
Topic: Re-downloading last 5 days data?
Replies: 2
Views: 73

Re: Re-downloading last 5 days data?

It doesn’t use the console time, so that wasn’t the problem.It sounds like it has done a reset, so the memory pointer is no longer at the same place, so I think you’re probably not going to be able to get the missing data. You can edit the data files to remove the invalid data - lots of info in the ...
by steve
Mon Dec 11, 2017 10:38 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Bad value causing wrong record temp
Replies: 2
Views: 72

Re: Bad value causing wrong record temp

You will need to edit the files manually, MX has no facility for recreating all tIme records. There is an article in the FAQ about correcting data, and more information in the wiki, all of which applies to MX apart from the lack of the built in editors. Which files you need to edit depends on which ...
by steve
Mon Dec 11, 2017 10:34 am
Forum: Web site - General
Topic: CumulusMX trends webpage
Replies: 1
Views: 47

Re: CumulusMX trends webpage

You can use them with Cumulus 1, I “borrowed” them from Mark. There should be a thread about the originals somewhere, and/or an article in the wiki.
by steve
Sun Dec 10, 2017 2:19 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Lack of updates
Replies: 40
Views: 2182

Re: Lack of updates

It’s not simply a case of just making those changes, and in any case it’s far from clear that this later version would actually solve the specific problem of Fine Offset stations not being detected. The first post in this thread still applies, i.e. I have no idea when the next build will be released...
by steve
Sun Dec 10, 2017 2:09 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Raspberry 3 with USB station not working
Replies: 5
Views: 109

Re: Raspberry 3 with USB station not working

Ah, OK, you wouldn’t normally need that as far as I know, assuming you were running it as root (with sudo) but perhaps for some reason it’s needed on your system.
by steve
Sun Dec 10, 2017 11:35 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Lack of updates
Replies: 40
Views: 2182

Re: Lack of updates

As implied, that won’t work without changes to MX.
by steve
Sun Dec 10, 2017 11:33 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Raspberry 3 with USB station not working
Replies: 5
Views: 109

Re: Raspberry 3 with USB station not working

Sorry, I don’t know what else to suggest, maybe someone else can offer help.
by steve
Sat Dec 09, 2017 8:20 pm
Forum: General
Topic: Downloads
Replies: 1
Views: 73

Re: Downloads

Thanks, Paul, I’ll fix it as soon as I get chance.

Go to advanced search