IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

FTP is broken. I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Search found 22 matches

by Benpointer
Wed May 02, 2018 5:43 pm
Forum: SteelSeries Gauges
Topic: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome
Replies: 23
Views: 4094

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

I have started getting the Aw Snap error on Cumulus MX (http://localhost:8998/index.html). I am running Chrome on a Mac High Sierra 10.13.4 (17E202). There was an OSX security patch applied today, since when I get the Aw Snap error (might be a coincidence of course). The Cumulus MX page reloads fine...
by Benpointer
Tue May 02, 2017 3:42 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Weather underground not showing history
Replies: 3
Views: 575

Re: Weather underground not showing history

Ok will do, thanks Steve.

Oops, just looked again and it's working ok! Must try to be more patient :-)
by Benpointer
Tue May 02, 2017 12:23 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Weather underground not showing history
Replies: 3
Views: 575

Weather underground not showing history

Hi, just on the off chance, does anyone have any ideas as to why my weather station ISTOURPR2 is not showing any weather history? https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=ISTOURPR2#history Screen Shot 2017-05-02 at 13.21.16.png I appreciate it has only been uploading since ...
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 2:10 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Success! :D

I did as you suggested and when I restarted MX after 30 minutes MXdiags showed three log entries at 10 minute intervals being written!

I'll now see whether that helps with the apparently intermittent connection problems.

Thanks for all the advice Steve!
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 1:12 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Is there any way I can confirm that the logger is now recording in 10 minute intervals?
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 1:04 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Thanks Steve, the Ctrl-J seemed to work... TEST <Ctrl-J> came back with TEST and SETPER 10 <Ctrl-J> came back with OK. I did NEWSETUP <Ctrl-J> too but there was no real reaction there. I do seem to be having quite a few intermittent issues seeing the serial port - just going to change my USB cable i...
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 10:12 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

No joy sadly :( I can connect to the logger using the 'screen /dev/tty.SLAB_USBtoUART 19200' command in terminal (sometimes I get the 'Resource busy' message but disconnecting and reconnecting the usb cable solves that)... But I can see no way to send the TEST or any other command to the logger. Jus...
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 8:25 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Brilliant! I 'll give that a try. Thanks once again Steve - really appreciate the help :)
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 7:55 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Does the following in the MXdiags zip indicate that the station logging interval is set to 1 hour? ... 2017-04-28 17:04:09.314 Loaded archive record for Page=511 Record=0 Timestamp=28/04/2017 09:00:00 2017-04-28 17:04:09.314 Ignoring old archive data 2017-04-28 17:04:09.314 2556 archive entries proc...
by Benpointer
Sat Apr 29, 2017 7:40 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

All is not quite right yet sadly :( The console lost contact with the ISS last night at 19:45 (as it got dark) so I think a new ISS battery may be required. It was back in contact with the ISS by 8:03 this morning but then I noticed that the Last Station Update on Cumulus was stuck at 07:26. So I de...
by Benpointer
Fri Apr 28, 2017 4:05 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Ah Ha!! Sorted I saw the MXDiags said:

2017-04-28 16:46:48.997 Resource busy

so I restarted the VP2 console - and tried MX again, lo and behold it's now connecting!

Many thanks for pointing me in the right direction Steve!

:D
by Benpointer
Fri Apr 28, 2017 3:55 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

Hi Steve, here is the contents of MXDiags using ComportName=/dev/tty.SLAB_USBtoUART in my Cumulus.ini... 2017-04-28 16:46:48.866 ========================== Cumulus MX starting ========================== 2017-04-28 16:46:48.868 Command line: /Applications/CumulusMX/CumulusMX.exe -lang en-GB 2017-04-2...
by Benpointer
Fri Apr 28, 2017 3:05 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Re: Davis Pro2 connection questions

OK thanks Steve. If I use the OSX command "ls /dev/tty*" I get a very long list of available options (see below). I have tried: ComportName=/dev/tty ComportName=/dev/tty.SLAB_USBtoUART ComportName=/dev/ttys000 and various others - all to no avail. I am just wondering if I have got a more f...
by Benpointer
Fri Apr 28, 2017 9:25 am
Forum: Cumulus MX
Topic: Davis Pro2 connection questions
Replies: 17
Views: 1386

Davis Pro2 connection questions

Hi, apologies if this is already covered elsewhere but I have had a search and can't seem to find the answer. I have bought a secondhand wireless Davis Pro2 which seems to be working fine. It has a weatherlink datalogger which I believe was used with a windows PC (no weatherlink software CD though)....
by Benpointer
Tue Apr 18, 2017 2:33 pm
Forum: Cumulus MX
Topic: Automatically starting CumulusMX on OXS without password
Replies: 4
Views: 1005

Re: Automatically starting CumulusMX on OXS without password

Thanks for the suggestion, I will take a look at that... but I have been temporarily side-tracked by my Aercus weather station going pear-shaped and the need to get (yet another!) new station. I feel it might be time for a Davis if I can scrape together the funds :(

Go to advanced search