If you use Cumulus, please donate Image

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Talk about anything that doesn't fit elsewhere - PLEASE don't put Cumulus queries in here!
RayProudfoot
Posts: 2401
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby RayProudfoot » Thu Jun 23, 2016 6:04 pm

I have a link to the Met Office's WOW site customised for my station but today it's stopped working.

If I load the standard webpage - http://wow.metoffice.gov.uk/ and zoom in there is no sign of my station or that of Mark Crossley's in Wilmslow.

Anyone any idea what's going on?
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26151
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: On tour in France
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby steve » Thu Jun 23, 2016 6:37 pm

There seem to be very few stations on that map. I wonder if they have changed something and now Cumulus uploads are no longer accepted? I still seem to be getting "OK" back from my uploads, though.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

RayProudfoot
Posts: 2401
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby RayProudfoot » Thu Jun 23, 2016 7:12 pm

There is an option in the drop down to the right that shows private stations. Mine and Mark's shows then but only as a blue dot. Clicking it generates an error.

Wouldn't you think they might have made an announcement or written to registered owners. Maybe it will sort itself out in 24 hours.

Do you have a contact you can ask?

LATER: I've submitted feedback asking what's going on with Cumulus auto uploads. I'll post any reply here.
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26151
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: On tour in France
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby steve » Thu Jun 23, 2016 7:54 pm

OK, thanks Ray.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

RayProudfoot
Posts: 2401
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby RayProudfoot » Thu Jun 23, 2016 9:34 pm

Looking at their Facebook page people are also complaining they cannot submit manual readings so we're not alone.

No response from the Met Office yet, hopefully tomorrow.
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

Graham64
Posts: 73
Joined: Mon Aug 23, 2010 5:04 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: Windows XP
Location: Cornwall, England
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby Graham64 » Thu Jun 23, 2016 9:46 pm

Ray
Very strange - mine and some other local stations are displayed when I zoom into the WOW map. Mine comes up as an orange dot, without having to change any filter, and the readings are up to date.
However if I select the Registered site option, several other local sites appear on the map with blue dots.

PS I think the WOW site is now much easier to use.

RayProudfoot
Posts: 2401
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby RayProudfoot » Thu Jun 23, 2016 10:17 pm

Hi Graham,

Mine is one of the blue dots and is missing data despite me uploading it.

The Met Office have dropped a real clanger by not notifying us of proposed changes.
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
mcrossley
Posts: 4945
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby mcrossley » Thu Jun 23, 2016 10:57 pm

I can't log in to the site either, I just get an error.

water01
Posts: 1394
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit HP SP1
Location: Gurney Slade,Somerset, UK
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby water01 » Thu Jun 23, 2016 10:59 pm

If I click on WOW Schools mine comes up. Wasn't aware I was a school :D :D :D

Think someone has dropped a b*****k!!

User avatar
Toxic17
Posts: 500
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro2 Plus
Operating System: Debian 9.1 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby Toxic17 » Thu Jun 23, 2016 11:25 pm

Mine is there, but others i know who upload to WOW are not there. Maybe its dependant on how you voted yesterday ;)
Regards Simon
https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

Graham64
Posts: 73
Joined: Mon Aug 23, 2010 5:04 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: Windows XP
Location: Cornwall, England
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby Graham64 » Fri Jun 24, 2016 12:59 am

Hi Simon
I think you have the answer - the BBC are using blue for leave and yellow (almost orange) for remain for the results show, and the WOW site is doing the same!

tassyjim
Posts: 10
Joined: Fri Jan 09, 2015 2:48 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit
Location: Tasmania

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby tassyjim » Fri Jun 24, 2016 8:12 am

My local Australian BOM sites are also reduced to a non-functioning blue dot.
There are a couple of lonely sites partially functioning but that's all.

Jim

RayProudfoot
Posts: 2401
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby RayProudfoot » Fri Jun 24, 2016 10:47 am

I've had an acknowledgement to my email. Probably automated. Hopefully more later.
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
mcrossley
Posts: 4945
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby mcrossley » Fri Jun 24, 2016 12:56 pm

They have contacted me about the inability to log in to WOW - the OATH 'allow' fails with a server error 500.

I notice that lots of the stations that are orange, don't have data other than current readings when you go to their web pages.

All in all a bit of a disaster!

prodata
Posts: 188
Joined: Sat Feb 05, 2011 7:13 pm
Weather Station: VP2
Operating System: Windows - all flavours
Location: Littleport, East Cambs, UK

Re: Met Office WOW site - upgraded but many stations missing

Postby prodata » Fri Jun 24, 2016 7:42 pm

Does this help at all:

https://groups.google.com/forum/#!topic/met-office-wow/yp5OfL_dHlo ?

(at least as a public explanation if not a fix)
John Dann
Prodata Weather Systems
Littleport, East Cambs, UK
http://www.weatherstations.co.uk


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests