IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Importing easyweather history

Discussion specific to Fine Offset and similar rebadged weather stations
rcg
Posts: 5
Joined: Wed Oct 31, 2012 3:21 am
Weather Station: Digitech XC0348
Operating System: Windows 7
Location: Queensland

Re: Importing easyweather history

Postby rcg » Fri Nov 02, 2012 11:32 am

Hi All,

Thanks for the tips on how to get easyweather imported.

Originally I had made the timestamp in the today.ini a value well before my easyweather info started. Just now I changed it to match the exact date of the Easyweather data and hey presto it started updating!!

Thanks to everyone for your help.

rcg
Posts: 5
Joined: Wed Oct 31, 2012 3:21 am
Weather Station: Digitech XC0348
Operating System: Windows 7
Location: Queensland

Re: Importing easyweather history

Postby rcg » Sat Nov 03, 2012 3:47 am

Ok, now I have something new with the easyweather import. Cumulus does the import fine for all my data, but when I close it down (it seems to close properly and it does take a while) the next time I open up Cumulus all the data prior to Oct 31 (when I started using Cumulus) is gone.

Any clues?

sfws
Posts: 450
Joined: Fri Jul 27, 2012 11:29 am
Weather Station: Customised mix of Fine Offset
Operating System: Tempermental Win. 10 PC
Location: UK

Re: Importing easyweather history

Postby sfws » Sat Nov 03, 2012 9:14 am

(deleted)
Last edited by sfws on Mon Aug 03, 2015 3:11 pm, edited 2 times in total.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26700
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Importing easyweather history

Postby steve » Sat Nov 03, 2012 10:21 am

Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

rcg
Posts: 5
Joined: Wed Oct 31, 2012 3:21 am
Weather Station: Digitech XC0348
Operating System: Windows 7
Location: Queensland

Re: Importing easyweather history

Postby rcg » Sat Nov 03, 2012 11:26 am

Thanks for all that advice. I didn't notice any error message in the log file but I did do something else which seems to have fixed the problem.

I am running windows 8 and instead of the original tile for Cumulus I decided to fancy it up a bit. So using Oblytile I made a new tile. That was when the problems kicked in for Cumulus (at the time I thought it was a coincidence). After this I decided to re-do the Cumulus tile and made a new one (with a different background colour). This time I must have done something different in assigning the target file in Oblytile as Cumulus began working again.

Now, I am not sure if this is a coincidence or not, but everything seems to be working now.

Cumulus is excellent by the way!!

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Importing easyweather history

Postby mcrossley » Sat Nov 03, 2012 11:30 am

I'm not familiar with tile editing (yet), but I assume they have a default path just like shortcuts? Getting that wrong would probably cause the issue you saw.

kayedee
Posts: 10
Joined: Fri Jan 25, 2013 3:45 pm
Weather Station: Watson W-8681 (Fine Offset)
Operating System: XP SP3
Location: Devon

Re: Importing easyweather history

Postby kayedee » Fri Jan 25, 2013 4:06 pm

Hi Dane,

If you have the time to spare, I have about 6 months of Easyweather data that I would like converted to Cumulus format.
I can see from the previous posts that you have been very helpful providing this service.
It would be most appreciated if you can. :D

User avatar
dane
Posts: 410
Joined: Wed Sep 10, 2008 2:15 pm
Weather Station: Rosenborg 68700
Operating System: Win10 Ult., 64-bit, RaspberryPi
Location: Gilleleje, Denmark

Re: Importing easyweather history

Postby dane » Fri Jan 25, 2013 4:25 pm

kayedee wrote:Hi Dane,

If you have the time to spare, I have about 6 months of Easyweather data that I would like converted to Cumulus format.
I can see from the previous posts that you have been very helpful providing this service.
It would be most appreciated if you can. :D

PM sent to you
Ib

mikso
Posts: 1
Joined: Sat Feb 09, 2013 7:29 am
Weather Station: Urban Green Energy 1st Step
Operating System: Windows 7
Location: Sweden

Re: Importing easyweather history

Postby mikso » Sat Feb 09, 2013 7:39 am

Hi Dane!

I also have old EasyWeather data I would like to convert. It would be great if you could help me as well.

Thanks.

User avatar
dane
Posts: 410
Joined: Wed Sep 10, 2008 2:15 pm
Weather Station: Rosenborg 68700
Operating System: Win10 Ult., 64-bit, RaspberryPi
Location: Gilleleje, Denmark

Re: Importing easyweather history

Postby dane » Sun Feb 10, 2013 10:30 am

mikso wrote:Hi Dane!

I also have old EasyWeather data I would like to convert. It would be great if you could help me as well.

Thanks.

Private message sent to you.
Ib

Ingajohn
Posts: 9
Joined: Wed Feb 13, 2013 1:09 pm
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7
Location: Alcaucin, Spain

Re: Importing easyweather history

Postby Ingajohn » Sun Feb 17, 2013 12:18 pm

Hi dane . . .please . . .same for me if you have time, but I do have a question, do I import from easyweather on my PC, or from my base unit (WH1081) ?

I look forward to hearing from you . . Many thanks in advance . .

John :)

Lt_Kamikaze
Posts: 1
Joined: Sat Feb 23, 2013 1:53 pm
Weather Station: Fine Offset WH-1080
Operating System: Win 7 64-bit
Location: Finland

Re: Importing easyweather history

Postby Lt_Kamikaze » Sat Feb 23, 2013 2:10 pm

Hi Dane,

should you be reading this, I too have an old easyweather.dat file in need of converting after making the transition to Cumulus. Hoping you could help. Thanks!

BR,
Eero

User avatar
dane
Posts: 410
Joined: Wed Sep 10, 2008 2:15 pm
Weather Station: Rosenborg 68700
Operating System: Win10 Ult., 64-bit, RaspberryPi
Location: Gilleleje, Denmark

Re: Importing easyweather history

Postby dane » Tue Feb 26, 2013 11:51 am

Lt_Kamikaze wrote:Hi Dane,

should you be reading this, I too have an old easyweather.dat file in need of converting after making the transition to Cumulus. Hoping you could help. Thanks!

BR,
Eero

Private message sent to you.
Ib

hvalentim
Posts: 25
Joined: Tue Mar 26, 2013 11:26 am
Weather Station: W-8681-Solar
Operating System: Windows
Location: Portugal
Contact:

Re: Importing easyweather history

Postby hvalentim » Wed Apr 17, 2013 1:18 pm

I am afraid I messed up data syncs and would need to import from scratch from easyweather.dat.

Can anyone please explain me how to do it?

Thanks

sfws
Posts: 450
Joined: Fri Jul 27, 2012 11:29 am
Weather Station: Customised mix of Fine Offset
Operating System: Tempermental Win. 10 PC
Location: UK

Re: Importing easyweather history

Postby sfws » Wed Apr 17, 2013 5:27 pm

(deleted)
Last edited by sfws on Mon Aug 03, 2015 3:09 pm, edited 1 time in total.


Return to “Fine Offset/EasyWeather”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests