IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

FTP is broken. I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

webcam

Other discussion about creating web sites for Cumulus that doesn't have a specific subforum

Moderators: daj, TNETWeather

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

webcam

Postby dazza1223 » Sun Apr 02, 2017 10:58 pm

hi all i have my webcam setup but erver so offen the webpage refresh and it ony got half as it will be in the middle of writing the jpg to a directory when the ajax refresh occurs, so instead of displaying a broken image

so here the js
file var t_webcam = 1 // interval in seconds
image_webcam = "/images/webcam.jpg" //name of the image
function Start_webcam() {
tmp_webcam = new Date();
tmp_webcam = "?"+tmp_webcam.getTime()
document.images["refreshwebcam"].src = image_webcam+tmp_webcam
setTimeout("Start_webcam()", t_webcam*1000)
}
Start_webcam();
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
vaggos
Posts: 162
Joined: Sat Feb 06, 2010 7:00 pm
Weather Station: PROWEATHER STATION 1080
Operating System: XP SP3, win7, Win10
Location: Acharnes Athens Greece
Contact:

Re: webcam

Postby vaggos » Tue Apr 04, 2017 5:28 am

Try this:

Code: Select all

<IMG name="webcam"
            width="240" height="177" alt="Please wait the image will appear soon"
            src="../images/webcam.jpg"
            border="0"></A>
<SCRIPT language="JavaScript" type="text/javascript">
interval = 60000;
imgsrc = "../images/webcam.jpg"
tmp = new Date();
tmp = "?" + tmp.getTime();
document.images["webcam"].src = imgsrc + tmp;
setTimeout("Refresh()", interval);
}
Refresh();


Change the dimensions and the time of refresh (in msec)
Image
Acharnes Athens Greece Meteo station
http://www.meteoacharnes.gr
https://weather.meteoacharnes.gr/
Thanks Sandaysoft

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Tue Apr 04, 2017 9:01 am

so do i put that in the js or html mate
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
vaggos
Posts: 162
Joined: Sat Feb 06, 2010 7:00 pm
Weather Station: PROWEATHER STATION 1080
Operating System: XP SP3, win7, Win10
Location: Acharnes Athens Greece
Contact:

Re: webcam

Postby vaggos » Wed Apr 05, 2017 10:08 am

dazza1223 wrote:so do i put that in the js or html mate


It's script and put it i the place you want to have your webcam image in .html file.
Image
Acharnes Athens Greece Meteo station
http://www.meteoacharnes.gr
https://weather.meteoacharnes.gr/
Thanks Sandaysoft

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Wed Apr 05, 2017 10:11 am

so it gose in the html then?

Code: Select all

[attachment=0]webcam.rar[/attachment]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
beteljuice
Posts: 2475
Joined: Tue Dec 09, 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: XP SP3 - honest
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: webcam

Postby beteljuice » Thu Apr 06, 2017 12:15 am

Like dazza vaggos said ... (oops)

replace your line #67

Code: Select all

     <img src="/images/webcam.jpg"  width="1000" height="690" name="refreshwebcam"><SCRIPT src="js/webcam_refresh.js" language="JavaScript" type="text/javascript" ></SCRIPT>

With (modified for your image size):

Code: Select all

<IMG name="webcam"
            width="1000" height="690" alt="Please wait the image will appear soon"
            src="../images/webcam.jpg"
            border="0"></A>
<SCRIPT language="JavaScript" type="text/javascript">
interval = 60000;
imgsrc = "../images/webcam.jpg"
tmp = new Date();
tmp = "?" + tmp.getTime();
document.images["webcam"].src = imgsrc + tmp;
setTimeout("Refresh()", interval);
}
Refresh();
</script>


BTW - you have a closing </div> too many @ line #78
Last edited by beteljuice on Thu Apr 06, 2017 9:02 am, edited 2 times in total.
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Thu Apr 06, 2017 8:52 am

thank u i give it a go to night
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Thu Apr 06, 2017 10:13 am

ok it work but it dont auto refresh

Code: Select all

[attachment=0]webcamT (1).rar[/attachment]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
beteljuice
Posts: 2475
Joined: Tue Dec 09, 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: XP SP3 - honest
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: webcam

Postby beteljuice » Thu Apr 06, 2017 7:05 pm

You didn't "CODE: SELECT ALL"

You missed the closing

Code: Select all

</script>

.. at the end of the code.
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Fri Apr 07, 2017 9:18 am

o sorry i for got that one lol OK i put it in but it still not auto refreshing mate
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
beteljuice
Posts: 2475
Joined: Tue Dec 09, 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: XP SP3 - honest
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: webcam

Postby beteljuice » Fri Apr 07, 2017 10:03 pm

As we always say ......

a link would be useful !
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Sat Apr 08, 2017 8:50 am

have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
beteljuice
Posts: 2475
Joined: Tue Dec 09, 2008 1:37 pm
Weather Station: None !
Operating System: XP SP3 - honest
Location: Dudley, West Midlands, UK

Re: webcam

Postby beteljuice » Sat Apr 08, 2017 12:27 pm

Hmm ...
The only thing I can see (unless some of the jquery stuff is hanging) is that line #73

Code: Select all

imgsrc = "../images/webcam.jpg"

is missing the closing ;

Code: Select all

imgsrc = "../images/webcam.jpg";
Image
......................Imagine, what you will KNOW tomorrow !

User avatar
dazza1223
Posts: 393
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: webcam

Postby dazza1223 » Sat Apr 08, 2017 4:37 pm

lol nope when i put that in it dont even show the photo
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
Toxic17
Posts: 696
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: webcam

Postby Toxic17 » Sat Apr 08, 2017 5:03 pm

You have a <img> tag, so why are you using "imgsrc" attribute ?

it should be "src" not "imgsrc"

Code: Select all

<img src="../images/webcam.jpg" name="webcam" width="1000" height="690" alt="Please wait the image will appear soon" border="0" />


remove the </a> too. this is only used is html ref to links, not img. img can close with just />
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image


Return to “Web site - General”

Who is online

Users browsing this forum: Mapantz and 2 guests