IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Not downloading data?

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Not downloading data?

Postby Master120 » Sun Mar 14, 2010 7:48 am

Have I got a problem when cumulus 'status' field is not flashing any more?
Nor green or red light flashes.
My web page gets updated.
But when I start cumulus the next day download window shows for a sec. but the blue bar does not grow.
Ideas?

J

User avatar
daj
Posts: 2041
Joined: Tue Jul 29, 2008 8:00 pm
Weather Station: WH1081
Operating System: Pi & MX
Location: SW Scotland
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby daj » Sun Mar 14, 2010 8:27 am

Master120 wrote:Have I got a problem when cumulus 'status' field is not flashing any more?
Nor green or red light flashes.

The Status 'lights' are not indicative of an update. The Red one will only flash if there is an error on the system,. The Green one will only flash if a new all time record has been generated. Therefore you may find there are days where neither of the conditions are met so neither light will flash. Once you click on the flash to read the event it clears the flash until the next trigger
David
kippfordweather.uk
Cumulus MX & Raspberry Pi

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby steve » Sun Mar 14, 2010 12:18 pm

Master120 wrote:But when I start cumulus the next day download window shows for a sec. but the blue bar does not grow.
You stop Cumulus overnight, and start it again in the morning? Do you have gaps in your data? If you think there is logger data that should be downloaded but isn't, could you zip up the diags folder and I'll take a look?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Re: Not downloading data?

Postby Master120 » Sun Mar 14, 2010 12:43 pm

Yes I would say I have gaps, when looking at graphs they show a straigt line when been shut down.
ZIP added

Thank you

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Re: Not downloading data?

Postby Master120 » Sun Mar 14, 2010 12:48 pm

Also date was wrong for some reason in the station, now changed but does not seem to help

j

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby steve » Sun Mar 14, 2010 12:52 pm

Master120 wrote:Also date was wrong for some reason in the station
Yes, this would be the cause. Your date was set to 2000, Cumulus was asking for this year's data and the station was saying there wasn't any. The next time there is actually data to download it should work. You have your station logger set to a 60 minute interval, so Cumulus will need to be stopped for at least an hour before there is any data to download from the logger.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Re: Not downloading data?

Postby Master120 » Sun Mar 14, 2010 1:59 pm

Excellent.
The 60 minute interval is too long, but this has probably nothig to do with cumulus.
This has to do whith some station setting, which I am afraid is not changeble, right?

Thanks again J

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby steve » Sun Mar 14, 2010 2:06 pm

Master120 wrote:The 60 minute interval is too long
Yes, I agree. But getting the right interval on a la Crosse station can be tricky as they only hold 175 entries. Ten minutes is a good interval, but that only gives you about 29 hours, so you have to be sure you will never leave it longer than that without downloading the data, or you'll miss some.
This has to do whith some station setting, which I am afraid is not changeble, right?
I think the only way to change it is to use the Heavy Weather software.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Re: Not downloading data?

Postby Master120 » Sun Mar 14, 2010 7:26 pm

Confirmed, downloading data collected in the station while pc shut down works again.

J

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26702
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby steve » Mon Mar 15, 2010 7:46 am

That's good. Have you changed the logger interval or are you leaving it at 60 minutes?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Re: Not downloading data?

Postby Master120 » Mon Mar 15, 2010 1:54 pm

It is now a 30 minute interval.
Have to test this and see how it works out.

J

trevorlindsay
Posts: 3
Joined: Mon Dec 27, 2010 11:49 am
Weather Station: LaCrosse WS2306
Operating System: Vista
Location: High Wycombe, Western Australia
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby trevorlindsay » Tue Dec 28, 2010 4:28 am

Thanks folks, I've just changed over from a WS-1081 to a LaCrosse WS-2306 (direct serial connection) and was hoping I'd find the answer here somewhere. So, after installing Heavy Weather and making the changes, I'm back to my new 'discovery' of Cumulus. Now I only have to work out how to make my webpage all fancy-pants looking!

Cheers

Paul

http://members.westnet.com.au/paul.anderson/weather_files
Paul

Ando's observations
Coming to you from (mostly) sunny Perth, Western Australia.

Synewave
Posts: 642
Joined: Mon Jan 25, 2010 1:55 pm
Weather Station: Watson W-8681
Operating System: Raspian
Location: Brighton, UK
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby Synewave » Tue Dec 28, 2010 10:48 am

Paul,

It looks like your website is missing the weatherstyle.css file. You need to upload it to your webserver.

trevorlindsay
Posts: 3
Joined: Mon Dec 27, 2010 11:49 am
Weather Station: LaCrosse WS2306
Operating System: Vista
Location: High Wycombe, Western Australia
Contact:

Re: Not downloading data?

Postby trevorlindsay » Wed Dec 29, 2010 1:04 pm

Paul, thanks so much for that! I've only been joining various forums that pique my interest over the past couple of months, I don't know why I didn't do it sooner. Oh, that's right, I was too busy working!

Cheers

Paul
Paul

Ando's observations
Coming to you from (mostly) sunny Perth, Western Australia.


Return to “La Crosse”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest