If you use Cumulus, please donate Image

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

WeatherDuino Pro2 - Build yourself a full Weather Station

For discussion of DIY weather equipment - sensors, accessories, improvements to existing kit etc
User avatar
laulau
Posts: 525
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:52 pm
Weather Station: WeatherDuino Pro2
Operating System: Win 7
Location: Meyenheim, Alsace, FR
Contact:

Re: WeatherDuino Pro2 - Build yourself a full Weather Station

Postby laulau » Wed Aug 16, 2017 7:23 pm

Hi,
I've connected WeatherDuino Pro2 PLUS to a Raspberry Pi2 with CMX V3 b3043 running .
I noticed i've very often this message in MXdiag file : !!! loop data not received, bytes received = 95
What does it mean ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Laurent

Image

User avatar
Werk_AG
Posts: 180
Joined: Sun Jan 13, 2013 8:04 pm
Weather Station: WeatherDuino Pro2
Operating System: Windows 7
Location: Cercal CDV - Portugal

Re: WeatherDuino Pro2 - Build yourself a full Weather Station

Postby Werk_AG » Thu Aug 17, 2017 8:33 pm

Hi Laurent,

This means that by sure you have done significant changes on the WeatherDuino Pro2 PLUS code, which makes that it is busy doing something else, instead of being ready to answer to loop commands.

A possible cause could be a change in the WU upload routines to try to upload data more frequently than allowed. But there are many other possibilities. Execution time of each routine is critical. If you want to change the code you should be very careful about the execution time of each routine.

By the amount of times you are getting the message "loop data not received" I could bet that the changes are somehow related with the use of the WiFi
Image

User avatar
laulau
Posts: 525
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:52 pm
Weather Station: WeatherDuino Pro2
Operating System: Win 7
Location: Meyenheim, Alsace, FR
Contact:

Re: WeatherDuino Pro2 - Build yourself a full Weather Station

Postby laulau » Thu Aug 17, 2017 8:43 pm

Werk_AG wrote:Hi Laurent,

This means that by sure you have done significant changes on the WeatherDuino Pro2 PLUS code, which makes that it is busy doing something else, instead of being ready to answer to loop commands.

A possible cause could be a change in the WU upload routines to try to upload data more frequently than allowed. But there are many other possibilities. Execution time of each routine is critical. If you want to change the code you should be very careful about the execution time of each routine.

By the amount of times you are getting the message "loop data not received" I could bet that the changes are somehow related with the use of the WiFi

You're right, i'm using WIFI to get data (domotique) from my server to display them in a specific screen. :oops:
I'll have a go with this 'domodata' disabled to see what happens .
Thanks
Laurent

Image

User avatar
laulau
Posts: 525
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:52 pm
Weather Station: WeatherDuino Pro2
Operating System: Win 7
Location: Meyenheim, Alsace, FR
Contact:

Re: WeatherDuino Pro2 - Build yourself a full Weather Station

Postby laulau » Thu Aug 17, 2017 9:04 pm

It' working fine with my code modifications disabled. I was doing a request (through WIFI) every minute ! :bash: :bash:
Will do that every 10 minutes and see how it works.
Thanks again Werk_AG
Laurent

Image


Return to “Homebuilt”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest