Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Frameless gauges?

Discussion of Mark Crossley's HTML5/Javascript gauges

Moderator: mcrossley

xinditta
Posts: 1
Joined: Mon Aug 05, 2013 12:43 pm
Weather Station: WMR100
Operating System: Win7
Location: UK

Frameless gauges?

Postby xinditta » Mon Aug 05, 2013 12:48 pm

I've read on other forums some snippets about 'NoFrame' that removes the bezels from the gauges, but no info on where it is set.

Does this even apply to SteelSeries Gauges for Cumulus and if so can anyone point me in the right direction?

or

Is there anyway to remove the bezels, reduce their width or change them to a flat colour that can match with the page background and render them invisible?

Many thanks

water01
Posts: 1403
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit HP SP1
Location: Somewhere in the USA
Contact:

Re: Frameless gauges?

Postby water01 » Mon Aug 05, 2013 10:06 pm


User avatar
mcrossley
Posts: 5006
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Frameless gauges?

Postby mcrossley » Fri Aug 09, 2013 9:28 am

You can indeed 'switch off' the frame completely, you do this via an additional gauge initialization parameter NoFrame: true

However this is a bit of a kludge, it will hide the frame, but the dial face will not expand to fit whole canvas area, it will remain the same size. To 'pretty' up the page you will have to overlap the canvas elements yourself.

I have looked a few times at implementing this feature properly, but the shear volume of code changes involved puts me off each time.

Herbaldew
Posts: 65
Joined: Sun Mar 12, 2017 8:33 pm
Weather Station: VP2+
Operating System: Raspbian Stretch
Location: US Mid-Atlantic

Re: Frameless gauges?

Postby Herbaldew » Sat Aug 05, 2017 7:41 pm

mcrossley wrote:You can indeed 'switch off' the frame completely, you do this via an additional gauge initialization parameter NoFrame: true

Could you be specific on how to add this? I can't seem to get it to work.

Thanks

User avatar
mcrossley
Posts: 5006
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Frameless gauges?

Postby mcrossley » Sun Aug 06, 2017 1:38 pm

My bad, the parameter is "frameVisible: false", not sure where noFrame came from!

If you put that in the commonParams section it will apply to all gauges (except the wind rose as that isn't really a gauge but something I cobbled together - you will have to explicitly comment out the frame drawing in that routine).

You will also have to set "showGaugeShadow: false" in the config section, otherwise a phantom shadow will appear around the gauges.

Herbaldew
Posts: 65
Joined: Sun Mar 12, 2017 8:33 pm
Weather Station: VP2+
Operating System: Raspbian Stretch
Location: US Mid-Atlantic

Re: Frameless gauges?

Postby Herbaldew » Sun Aug 06, 2017 2:43 pm

That did it - thanks!


Return to “SteelSeries Gauges”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests