Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Discussion of Mark Crossley's HTML5/Javascript gauges

Moderator: mcrossley

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Mon Sep 25, 2017 8:04 am

Hi, steelseries and cumulus users

I have a small question. I have a website http://www.wiatrkadyny.pl which works on minipc (windows 10), Cumulus 1, and steelseries gauges scriptVer: '2.4.4 - 2013-08-25',

The above version works smoothly, but when I wanted to upgrade steeseries gauges, unfortunately the pointers no longer work at all. Is it related to realtime.txt file ?? My file generates decimals with a comma (,) and CumlusMX (which I cannot install on windows10) decimal parts are generated with a dot (.).

Is there any simple solution to running the latest steeseries gauges on Cumulus 1?

User avatar
mcrossley
Posts: 4980
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby mcrossley » Mon Sep 25, 2017 2:24 pm

The gauges use the file realtimeGaugesT.txt.

If you could put up a temporary page with the new scripts I can take a look at what is going wrong.

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Tue Sep 26, 2017 6:06 am

Hi, thank you for such a quick response.
I did 2 sample sites.
http://www.wiatrkadyny.pl/minipc - is a page with current gauges and a realtimegauges.txt file copied from the home page (http://www.wiatrkadyny.pl).
http://www.wiatrkadyny.pl/gauges is the same site, with copied the same file realtimegauges.txt and replaced it with a newer version of the steelseries file.
As you see in the version 1, gauges work just fine, while in the second one gauges do not read anything.

User avatar
mcrossley
Posts: 4980
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby mcrossley » Wed Sep 27, 2017 10:04 pm

The first problem I see is that you have edited "dashboard.js" and line 396 you have unquoted text...

Code: Select all

ddata = new Array(tempos,tempis,tempex1,tempex2,tempdp,temphi,tempwc)
*should be*
ddata = new Array("tempos","tempis","tempex1","tempex2","tempdp","temphi","tempwc");

That file isn't part of the gauges package anyway ;)

There is the same error on line 410...
ddata = new Array(humos,humis,humex1,humex2)

And you have uninitialised variables: "ExtraSensor1Name" and "ExtraSensor2Name"

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Thu Sep 28, 2017 6:12 am

Hi! I've seen earlier this bug. To be honest i didn't know what does this script, so i removed it from site. Bug seems to be gone, i cannot see any impact, but still there is issue with indicators.
On www.wiatrkadyny.pl/minipc works fine, on www.wiatrkadyny.pl/gauges indicators are not working correctly.

User avatar
mcrossley
Posts: 4980
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby mcrossley » Thu Sep 28, 2017 8:15 am

You have removed the "Status scroller", the error message would have appeared there. ;)
Your realtimeGaugesT.txt file is out of date (version 11 - the script is expecting version 12 or later).

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Thu Sep 28, 2017 10:20 am

Hi Mark
as i wrote before issue was caused by realtimegauges.txt, my old file had digits with coma and new has dot. I've updated Cumulus 1 and new verion of indicators is working. Thanks for your help! Unfortunatley i'm convinced it won't be my only issue.

one more thing.
can you advise me how to set default parameter for claudbase to meters

Cheers!

water01
Posts: 1401
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit HP SP1
Location: Somewhere in the USA
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby water01 » Thu Sep 28, 2017 12:55 pm

It is set in the cookie box below the gauges.

The units actually displayed will be read from the realtime.txt file, or from the users last visit cookie

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Mon Oct 02, 2017 10:21 am

Hi, as i mentioned before, i have more questions.
Unfortunately, default value for cloud base are feets, and when it is changed for meters next to indicator it is only temporary, after refresh it is changed again to feets. How can i change default value permanently?
Additionally something has changed in pressure indicator. It is whole red , i would like to disable this. Where can i do that in gauges.js file?
You can chec on http://www.wiatrkadyny.pl/new

Best Regards.

User avatar
mcrossley
Posts: 4980
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby mcrossley » Mon Oct 02, 2017 11:06 am

Mincek wrote:Hi, as i mentioned before, i have more questions.
Unfortunately, default value for cloud base are feets, and when it is changed for meters next to indicator it is only temporary, after refresh it is changed again to feets. How can i change default value permanently?

As was explained above. The default value displayed is the unit you use for your raw data. You can select the alternate unit on the page and this option is stored in a browser cookie. When you reopen the page it will remember your choice - *if* you have cookies enabled. It works for me on your page.

To make it default to the alternate unit is something you would have to figure out for yourself, it would require some coding and I don;t have time for that right now.
Mincek wrote:Additionally something has changed in pressure indicator. It is whole red , i would like to disable this. Where can i do that in gauges.js file?
You can chec on http://www.wiatrkadyny.pl/new
Best Regards.

You have changed the default minimum pressure for the gauge from 990 to 960 in the script.

Code: Select all

baroScaleDefMinhPa    : 990,

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Mon Oct 02, 2017 12:03 pm

I noticed that issue with default value appears only on FF browser, so we can skip it. In gauges.js baroScaleDefMinhPa is set to 960 and it always has been like that. That is why this change suprises me. Is there any other place where it can be changed? Or does this change needs time to update?

User avatar
mcrossley
Posts: 4980
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby mcrossley » Mon Oct 02, 2017 12:11 pm

Mincek wrote:I noticed that issue with default value appears only on FF browser, so we can skip it.

Odd, I'll take a look... Works for me in FF too?

Mincek wrote:In gauges.js baroScaleDefMinhPa is set to 960 and it always has been like that. That is why this change suprises me. Is there any other place where it can be changed? Or does this change needs time to update?

In the distributed file it is set to 990, line 117 - https://github.com/mcrossley/SteelSerie ... /gauges.js

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Mon Oct 02, 2017 12:36 pm

maybe only on my computer ?? like I said, skip it.

ofcourse, line 117.
link to my script is:
http://www.wiatrkadyny.pl/new/scripts/gauges.js

This is screenshot from my gauges.js

Image

Mincek
Posts: 12
Joined: Mon Sep 25, 2017 7:51 am
Weather Station: wh1080
Operating System: win10/rapsberry pi 2

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby Mincek » Tue Oct 03, 2017 5:35 am

as You can see today the red area is from 960 to 1005 hp, yesterday morning was from 960 to 1040 hpa :?

User avatar
mcrossley
Posts: 4980
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Jessie Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: New Steelseries Gauges and Cumulus 1

Postby mcrossley » Tue Oct 03, 2017 6:58 pm

I see 960 to 1050 which is what you have configured in your script.


Return to “SteelSeries Gauges”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests