If you use Cumulus, please donate Image

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3042 Jan 14 2017. See this post for download

Server Generated Graphs for MX

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
jlmr731
Posts: 55
Joined: Sat Aug 27, 2016 12:11 am
Weather Station: Davis vantage pro 2
Operating System: Linux Ubuntu / windows 10
Location: Youngstown, Ohio
Contact:

Re: Server Generated Graphs for MX

Postby jlmr731 » Fri Sep 16, 2016 8:52 pm

Thank you so much for the help.
This was all on me too, and it was not the graphSettings.php it turned out to be my db_ro_details.php that i copied and pasted off mysql site so there was a few extra lines at the end, I would have never guessed that it would effect the script in that way.
so it is working great now and looks great.
Now after i get more data off my new weather station ill have to learn how you did your graphs_historic.php on your site. That is a work of art and probably one of the best graphs i have seen anywhere.

Thanks again
Cheers
Jeff

User avatar
SJG1976
Posts: 216
Joined: Wed Dec 21, 2011 11:04 am
Weather Station: Oregon WRM200 and Davis VP1
Operating System: Raspberry Pi3, Raspberry Pi
Location: Essex
Contact:

Re: Server Generated Graphs for MX

Postby SJG1976 » Thu Dec 29, 2016 4:22 pm

I'm also having problems getting this to work.

I keep getting an Error about the

Fatal error: Uncaught Error: Class 'WindroseGraph' not found in

(The Class is refering to whatevere Graph I'm trying to do)

I've found it relates to the line on the (for example on graphWindrose.php)

Code: Select all

$graph = new WindroseGraph($GRAPH['roseSize'], $GRAPH['roseSize'], $name, $GRAPH['cachetime']);


Also running nay examples from the JPGrapgs I get a similar Error.

I've probably missed a Script somewhere, but can't see where.

I've done the following.

./images/SQL
Copied all the SQL Files Across
Added the JPGraphs Download Here as well

When trying to run the file direct I get an error about the missing class.
Have I missed a script file to be installed somewhere?

I'm not very good at this, only just managed to get my SQL Upload working yesterday..
Image

User avatar
SJG1976
Posts: 216
Joined: Wed Dec 21, 2011 11:04 am
Weather Station: Oregon WRM200 and Davis VP1
Operating System: Raspberry Pi3, Raspberry Pi
Location: Essex
Contact:

Re: Server Generated Graphs for MX

Postby SJG1976 » Thu Dec 29, 2016 9:08 pm

Think I've worked it out.

I needed to change the path to my in my graphsettings.php file from

Code: Select all

$GRAPH['jpgraphloc']     = '/homepages/directory/directory/htdocs/images/SQL/'; // Path to jpgraph, or put it in your PHP path


the

Code: Select all

$GRAPH['jpgraphloc']     = '/images/SQL/'; // Path to jpgraph, or put it in your PHP path


I'm also struggling to get the .htaccess file to work as expected, so changing the various .pngs in the gauges.js to be the .php files instead.

I'm sure there is an easier way, but at the moment I'm not getting anywhere fast.
Any pointers helpfully recieved
Image

User avatar
SJG1976
Posts: 216
Joined: Wed Dec 21, 2011 11:04 am
Weather Station: Oregon WRM200 and Davis VP1
Operating System: Raspberry Pi3, Raspberry Pi
Location: Essex
Contact:

Re: Server Generated Graphs for MX

Postby SJG1976 » Fri Dec 30, 2016 12:52 am

Finally got them working to a fashion.

In all my messing around I changed the PHP Version on the Web Host.
Which then knocked out my SQL Uploads.

So the Realtime table has a large chunk of data missing from it.

Anyway all sorted now.

Should have been more patient.
Still didn't manage to get the .htaccess file to work though.

On to the next next thing for me to break now..... :)
Image


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: Terryaph and 4 guests