If you use Cumulus, please donate Image

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Graphs not drawing correctly after restart under certain circumstances

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
freddie
Posts: 252
Joined: Wed Jun 08, 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux (Ubuntu 16.10)
Location: Hyssington, Powys, UK
Contact:

Graphs not drawing correctly after restart under certain circumstances

Postby freddie » Tue May 02, 2017 10:10 am

I have noticed this behaviour before but thought it was a one-off (or maybe something I had done).

If you stop and start MX and there is a change of month in the defined graph data series interval (mine is set to 72 hours) then the data from the last record before MX was stopped until the first record after the turn of the month (mine is set to 0900) does not get plotted. The data is present in the monthly data files, but is not present in the JSON responses supplied to the graph.

Attached are a screenshot and the temperature JSON file (saved with a .txt extension to get round upload permissions).

Note that this behaviour occurs in the interface as well. It looks as if it is a defect with the populating of the JSON files from archive data when the above conditions are met.

mxgraphtemp.png
tempdata.json.txt
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Freddie
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25970
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: Graphs not drawing correctly after restart under certain circumstances

Postby steve » Tue May 02, 2017 10:18 am

Can you clarify - you stopped Cumulus on Saturday at about 1435, and restarted it today (or some time after the start of the month)? If you restart it now, does it correctly draw the graphs?

Could you also please zip up the MXdiags folder and attach it, together with your April log file.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

freddie
Posts: 252
Joined: Wed Jun 08, 2011 11:19 am
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: GNU/Linux (Ubuntu 16.10)
Location: Hyssington, Powys, UK
Contact:

Re: Graphs not drawing correctly after restart under certain circumstances

Postby freddie » Tue May 02, 2017 11:40 am

Apologies - I have checked the diags files and there was an error message about a line in the April data file. I checked the data file, and there was a blank line in there. Removing the blank line has cleared the problem.

This must've been what happened the previous time too, so I apologise for jumping the gun and wasting your time - and will remember to check next time!
Freddie
Image


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 3 guests