If you use Cumulus, please donate Image

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

_wapi_connect: error looking up socket handle

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
igorzo
Posts: 10
Joined: Fri Dec 30, 2016 9:03 pm
Weather Station: davis pro 2
Operating System: windows 10

_wapi_connect: error looking up socket handle

Postby igorzo » Fri May 19, 2017 4:06 pm

I have been having this problem since yesterday on raspberry, what can I depend on? And how to repair it. Thanks for help.

_wapi_connect: error looking up socket handle 0x11
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x12
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x22
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x25
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x26
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x29
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x2b
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x2d
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x2f
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x37
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x3a
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x3a
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x3c
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x13
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x17
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x1a
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x1b
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x1e
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x1e
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x27
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x2f
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x30
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x36
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x39
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x10
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x16
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x19
_wapi_connect: error looking up socket handle 0x1b

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26030
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby steve » Fri May 19, 2017 6:16 pm

I've seen those messages myself, but I don't remember if I ever worked out what they were referring to. I think they may be bugs in Mono related to http fetches. What actual problems are you having?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

igorzo
Posts: 10
Joined: Fri Dec 30, 2016 9:03 pm
Weather Station: davis pro 2
Operating System: windows 10

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby igorzo » Sat May 20, 2017 2:51 pm

The problem momentarily stops only on this signal, since it has appeared shortly after a few months that the station is working perfectly. I have verified that data transmitted towards pages wunderground and awekas works regularly. Should I install the mono again?

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26030
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby steve » Sat May 20, 2017 2:53 pm

Sorry, I don't understand. What is the actual problem that you are having? What isn't working?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

igorzo
Posts: 10
Joined: Fri Dec 30, 2016 9:03 pm
Weather Station: davis pro 2
Operating System: windows 10

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby igorzo » Mon May 22, 2017 11:43 am

From checks done everything works, only the page on the raspberry shows me this message. The question can be blocked, even because it has never signaled these strings for months.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26030
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby steve » Mon May 22, 2017 11:53 am

They are output by Mono, not Cumulus. There may be a way to turn them off, I don't know.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

hillyjd
Posts: 16
Joined: Sun Apr 23, 2017 2:42 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Linux

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby hillyjd » Thu Jun 22, 2017 1:20 am

So I just started having this problem. Noticed at work this morning that the last update to my online PWS page was midnight last night. When I got home, I see the "wapi_connect: error looking up socket handle 0x11. Webpage looks fine, and the station update time is current, but obviously the data is not getting to PWS. When I terminate Cumulus, get a bunch of "_wapi_thread_disown_mutex: error looking up thread by ID" errors. Restarted Cumulus MX, seems to be ok. Any thoughts?

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26030
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby steve » Thu Jun 22, 2017 8:22 am

What version of Mono are you using? It may be a bug that they have fixed in a later version. As you have a Davis station, you should be OK with the latest version. Assuming that you have debug logging turned on, are any messages logged to the MXdiags files about the PWS updates, which look like they indicate errors? I suspect that this happens when there are problems connecting to the service, and Mono doesn't clear down the resources used for the connection, eventually running out.

Do you also upload to Wunderground, and if so, was that working OK?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

hillyjd
Posts: 16
Joined: Sun Apr 23, 2017 2:42 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Linux

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby hillyjd » Sat Jun 24, 2017 9:48 pm

Steve,

It appears I'm running Mono 3.2.8 (at least that's what I get when I type "mono --version".

I restarted CumulusMX Wed night (21 June). Everything seemed normal:

Today.ini = data/today.ini
Last update=2017-06-21T18:00:00
Connected to station
6:16:48 PM Downloading Archive Data
Cumulus running at: http://*:9999/
(Replace * with any IP address on this machine, or localhost)
Starting web socket server on port 8002
6/21/2017 6:16:48 PM
Type Ctrl-C to terminate
6:16:48 PM Downloading Archive Data
6:16:48 PM Normal running
wapi_connect: error looking up socket handle 0x11

But when I look at MXdiag, starting right about that same time, I see:

2017-06-21 18:16:48.981 Start Timers
2017-06-21 18:16:48.981 Starting 1-minute timer
2017-06-21 18:16:48.987 Starting Realtime timer, interval = 30 seconds
2017-06-21 18:17:09.752 !!! loop data not received, bytes received = 0
2017-06-21 18:17:19.030 Error connecting ftp - Connection refused
2017-06-21 18:17:19.407 Error uploading web/realtimegauges.txt to realtimegauges.txt : Connection refused
2017-06-21 18:17:19.922 !!! loop data not received, bytes received = 0
2017-06-21 18:17:20.225 Array index is out of range.
2017-06-21 18:17:27.681 !!! loop data not received, bytes received = 0
2017-06-21 18:17:27.982 Array index is out of range.
2017-06-21 18:17:48.989 Error connecting ftp - Connection refused
2017-06-21 18:17:48.996 Error uploading web/realtimegauges.txt to realtimegauges.txt : Connection refused

Those last 2 "Connection refused" lines are repeated every 30 minutes on through today. But here's the weird thing. It looks like my PWS website has current data and all the readings for the past couple of days. And my dashboard is current as well. So as far as I can tell, everything is fine except for the huge MXdiag file I now have.

Do you still recommend I upgrade mono? If so, is there an easy way to do that for those of us who are Linux-challenged.

r/
Jim

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26030
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: _wapi_connect: error looking up socket handle

Postby steve » Sun Jun 25, 2017 7:26 am

It looks like you have a number of different but possibly related intermittent communication issues. The ftp messages are probably because I made uploading of that file turned on by default, not spotting that it would also try to do it if ftp wasn't configured. You can just turn off the realtimegauges.txt setting in the internet configure.

If you are not already using a powered USB hub, that would be worth trying. The USB on the Pi is infamously poor, and the network and USB go through the same hardware.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests