IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

looks like wunderground have messed up again

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
RayProudfoot
Posts: 2569
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby RayProudfoot » Wed Jan 10, 2018 2:31 pm

After I posted last night WU started showing my station and its data on WU Map. The graphs work on the main WU interface and the current data is also showing. It wasn't yesterday.

I think if you're patient Phil things will come back. They obviously have some serious hardware issues but it looks like they're getting on top of them slowly. What's your station ID on WU?
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
radilly
Posts: 62
Joined: Fri Jul 17, 2015 11:01 am
Weather Station: Ambient WS-2080
Operating System: Raspian Jessie
Location: McMurray, PA, US
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby radilly » Wed Jan 10, 2018 3:54 pm

I'm going to let the posting to WU go for a bit, but I'm actively looking at alternatives. I just added pwsweather last evening and it works well thus far.

I noticed an odd exception in the diags log, incomplete-loking, which has become more frequent over time (viewtopic.php?f=27&t=16510). On 4 January I saw a big jump in the failure rate posting to WU. Since the first of the year the webcam I have registered with WU seems to be offline, but oddly, when I follow the link to the URL where I post images, it is there and it's updating. WU reports offline.

I almost have the feeling their servers we getting clobbered and dropping webcam support was a way keep them running (and maybe extend the lifespan). I'm guessing they got new hardware, maybe, and might be running into issues getting it integrated. WU Page load times are noticeably longer, and I regularly don't get a whole page rendered, e.g. the main station page ends at the Graphs/Table tabs. The Admin pages are really hit or miss functionally.

I've been posting to WU since around the beginning of this decade, across a relocation to another town and a new WU ID. I'm on the cusp of dropping them...

Bob

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby mcrossley » Wed Jan 10, 2018 10:07 pm

If I understand it right, WU run the service on AWS.

My historic data is missing from the 9th to now, though the current data is shown - :groan:

EDIT: Though I just stepped back and forth through the days using the previous/next buttons and the data magically appeared! :bash: :bash: :groan:

philpugh
Posts: 123
Joined: Tue May 24, 2011 8:34 am
Weather Station: DAVIS VantageVue
Operating System: Debian Jessie
Location: Antrobus, Cheshire
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby philpugh » Thu Jan 11, 2018 3:27 pm

Ray

I'm CHESHIR38
Phil Pugh
Davis Vantage Vue Raspberry Pi 2B Stretch-Lite MySQL 128Gb SSD
http://goosegate.plus.com/

philpugh
Posts: 123
Joined: Tue May 24, 2011 8:34 am
Weather Station: DAVIS VantageVue
Operating System: Debian Jessie
Location: Antrobus, Cheshire
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby philpugh » Thu Jan 11, 2018 3:29 pm

Also WU seems to be OK at present 8-)
Phil Pugh
Davis Vantage Vue Raspberry Pi 2B Stretch-Lite MySQL 128Gb SSD
http://goosegate.plus.com/

RayProudfoot
Posts: 2569
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby RayProudfoot » Thu Jan 11, 2018 3:39 pm

philpugh wrote:Ray

I'm CHESHIR38


ICHESHIR38 looks okay now. :)
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
Mapantz
Posts: 493
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Thu Jan 11, 2018 9:23 pm

Logs still filling up with these..

Code: Select all

2018-01-11 21:12:45.892 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-11 21:14:06.016 WU update: An error occurred while sending the request.
Image
Image

Matt.j5b
Posts: 430
Joined: Mon Nov 28, 2011 2:13 am
Weather Station: Davis VP2 and La Crosse WS 2306
Operating System: Windows 10 64 Bit
Location: Ferny Grove, Brisbane, Australia
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Matt.j5b » Fri Jan 12, 2018 2:50 am

The last few days I have large gaps in the uploaded data but has been fine today. The worst was on the 10th with only 11 of the 5 minute uploads over a 18 hour period registered. :roll: Also at one stage no graphs/tables were available but that shows now.
Regards, Matt of Brisbane, Australia
Ferny Grove Weather
Cumulus MX testing

NeilThomas
Posts: 35
Joined: Thu Oct 11, 2012 9:51 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Raspberry Pi 3
Location: Gloucester
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby NeilThomas » Fri Jan 12, 2018 9:44 am

Hi

Yes getting the same her. I rebooted Cumulus yesterday (11th Jan), because of the errors and have just checked this morning and ...

Code: Select all

2018-01-11 08:05:49.637 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-11 08:07:34.657 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-11 08:07:49.693 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-11 08:07:54.647 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-11 08:10:00.842 Writing log entry for 11/01/2018 08:10:00


Also getting

Code: Select all

_wapi_connect: error looking up socket handle 0x13

in the console window!
Neil Thomas
website: oaktreewebs.co.uk
Image

User avatar
radilly
Posts: 62
Joined: Fri Jul 17, 2015 11:01 am
Weather Station: Ambient WS-2080
Operating System: Raspian Jessie
Location: McMurray, PA, US
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby radilly » Sat Jan 13, 2018 2:17 am

I've run about 36 hours without a burp in diags, or that I can see on WU, and at some point my webcam is back.

----------------------------------------------------------

A few hours ago I got this email...

From
: Weather Underground [mailto:support@wunderground.com]
Sent: Friday, January 12, 2018 5:01 PM
Subject: PWS Network Issues Resolved

Dear PWS Owner,

We want to take the time to acknowledge, explain and apologize for the PWS network issues that you may have experienced over the past week. We’re happy to say the issues are now resolved and your service is fully restored.

The interruption of service was related to the hot patches applied to our servers to correct the recent Intel hardware security flaws. We can say with 100% confidence that the data you share with us is completely safe. The patches required systems to be rebooted and, as these systems came back online, many of them did not boot up cleanly.

Weather Underground was founded 23 years ago and some of the code and infrastructure supporting the PWS Network still date back to 1994. We invested significant resources to modernize that infrastructure in 2017 and those updates are nearly complete.

We thank you for your loyalty over the years in contributing to the World’s Largest PWS Network and look forward to continue serving you.

The WU Team

User avatar
Toxic17
Posts: 692
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Toxic17 » Sat Jan 13, 2018 9:52 am

radilly wrote:I've run about 36 hours without a burp in diags, or that I can see on WU, and at some point my webcam is back.

So they done a load of patching and reboots, but never thought it would impact at all on users, nor tell them of this fact until the damage was done.
Any organization that has users should inform them of this type of maintenance schedule and impact it may have on its services. :groan:
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 493
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Sat Jan 13, 2018 11:37 am

I never received any emails from them, but it is still playing up. The data points are between 8 and 30 minutes, not the 5 minutes it should be.
Image
Image

User avatar
Toxic17
Posts: 692
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Toxic17 » Sat Jan 13, 2018 11:49 am

Mapantz wrote:I never received any emails from them, but it is still playing up. The data points are between 8 and 30 minutes, not the 5 minutes it should be.


Got the same email about 12 hours ago.
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

Matt.j5b
Posts: 430
Joined: Mon Nov 28, 2011 2:13 am
Weather Station: Davis VP2 and La Crosse WS 2306
Operating System: Windows 10 64 Bit
Location: Ferny Grove, Brisbane, Australia
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Matt.j5b » Sat Jan 13, 2018 12:49 pm

I received that email about 14 hours ago. The data is much better now though today though 22 of the 5 minute uploads are not on WU, with the last missing entry about hour ago. However no errors have been logged by Cumulus.
Regards, Matt of Brisbane, Australia
Ferny Grove Weather
Cumulus MX testing

User avatar
Mapantz
Posts: 493
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Sat Jan 13, 2018 4:04 pm

No WU errors in the log, but tons of data missing today.

However, a new error has appeared.. :roll:

Code: Select all

2018-01-13 15:00:21.782 WeatherCloud update: An error occurred while sending the request.
Image
Image


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests