IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

looks like wunderground have messed up again

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
richard_newberry
Posts: 281
Joined: Tue Apr 12, 2011 10:23 pm
Weather Station: Watson W-8186
Operating System: Debian Stretch (VMWARE Esxi 6.5)
Location: Leicester
Contact:

looks like wunderground have messed up again

Postby richard_newberry » Thu Sep 07, 2017 6:51 pm

anyone else's playing up weather underground?
Desford Weather
http://www.desford-weather.co.uk
http://desford-weather.co.uk
Also on Desford weather underground.
Looking forward to cumulus on Linux platform it'll rock!!

User avatar
Toxic17
Posts: 698
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Toxic17 » Fri Sep 08, 2017 10:58 am

looks ok here...
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 500
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Thu Dec 28, 2017 11:44 am

I've noticed, after having a permanent gold badge, it has disappeared. On closer inspection in the mxdiags, I have this:

Code: Select all

2017-12-28 11:39:07.878 WU update: An error occurred while sending the request.


Going back quite a few days.. I have rebooted since then, but it's still occurring. The data is showing up on wunderground fine (every 5 mins)

It's not about the gold badge - I don't care about that. It's just odd that there's no loss of data but I still get an error. I just wondered if anyone else is seeing these errors in their diags?
Image
Image

User avatar
Toxic17
Posts: 698
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Toxic17 » Thu Dec 28, 2017 5:21 pm

Mapantz wrote:I've noticed, after having a permanent gold badge, it has disappeared. On closer inspection in the mxdiags, I have this:

Code: Select all

2017-12-28 11:39:07.878 WU update: An error occurred while sending the request.


Going back quite a few days.. I have rebooted since then, but it's still occurring. The data is showing up on wunderground fine (every 5 mins)

It's not about the gold badge - I don't care about that. It's just odd that there's no loss of data but I still get an error. I just wondered if anyone else is seeing these errors in their diags?


Just checked my mxdiag, which is a few days old, no error about wu update since then.

I too have had that error before, though not recently.

have a new one on me though

Code: Select all

2017-12-28 14:41:11.014 WU update: The character set provided in ContentType is invalid. Cannot read content as string using an invalid character set.


could have been when I updated Debian before a reboot perhaps...
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

RayProudfoot
Posts: 2585
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby RayProudfoot » Fri Dec 29, 2017 9:59 am

No problems for this user. My gold medallions are still visible as is all weather data. :)
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
Mapantz
Posts: 500
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Fri Dec 29, 2017 11:43 am

It's still happening to me. No missing data on WU either. If I run through their graphs, it's not a constant 5 minutes, sometimes it is 3 minutes, sometimes 4, and sometimes it has sent at 1 and 2 minute intervals.

Code: Select all

2017-12-29 10:57:03.568 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 11:06:28.935 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 11:16:23.914 WU update: A task was canceled.
2017-12-29 11:25:30.367 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 11:32:20.757 WU update: An error occurred while sending the request.


I have nothing in my logs to say anything was successful to WU, and the errors are in the logs going back to the end of November. I have no idea what's occurring!
Image
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 500
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Fri Dec 29, 2017 12:17 pm

I decided to change my IP address, reboot the router - as it hadn't been for over a month! I cleared my DNS cache, then rebooted. I don't see any errors in the diags at the moment, so fingers crossed. :lol:
Image
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 500
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Fri Dec 29, 2017 1:21 pm

Nope, still happening..

Code: Select all

2017-12-29 12:55:56.086 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 13:13:11.920 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 13:17:57.268 WU update: An error occurred while sending the request.


It must be something their end? But it's odd that I see no one else with this problem. :?
Image
Image

User avatar
jdc
Posts: 135
Joined: Tue Jun 19, 2012 8:51 pm
Weather Station: Davis VP2 : Instromet
Operating System: Win 10 : Win XP
Location: Berwick-upon-Tweed, England.
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby jdc » Fri Dec 29, 2017 5:15 pm

All good here too. I was having some broadband/FTP problems earlier this week but WU updates were working fine throughout.

User avatar
dazza1223
Posts: 396
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby dazza1223 » Sun Dec 31, 2017 6:46 pm

im seeing the same


2017-12-31 01:30:38.775 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-31 01:34:03.787 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-31 01:35:08.792 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-31 01:35:43.792 WU update: An error occurred while sending the request.
have fun and keep learning

dazza :D

User avatar
Mapantz
Posts: 500
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Tue Jan 09, 2018 4:04 pm

I give up with WU. It has been shot to pieces for weeks now. I have huge log files with the same errors..

Code: Select all

2018-01-08 16:20:39.498 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:44.445 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:49.448 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:54.466 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:59.548 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:04.477 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:09.459 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:14.478 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:19.548 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:24.485 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:29.496 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:34.489 WU update: An error occurred while sending the request.


I'm going to ditch them, WU are a waste of internet bandwidth.
Image
Image

User avatar
dazza1223
Posts: 396
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3 +
Location: worthing
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby dazza1223 » Tue Jan 09, 2018 4:07 pm

thinking the same it a joke
have fun and keep learning

dazza :D

philpugh
Posts: 123
Joined: Tue May 24, 2011 8:34 am
Weather Station: DAVIS VantageVue
Operating System: Debian Jessie
Location: Antrobus, Cheshire
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby philpugh » Tue Jan 09, 2018 10:51 pm

WU is working OK for me. I have low broadband speed, around 2Mbps with daily drop-outs and have suffered power fails due to winds that are a bit higher than normal. Just some of the joys of living 'in the sticks' :lol:
Phil Pugh
Davis Vantage Vue Raspberry Pi 2B Stretch-Lite MySQL 128Gb SSD
http://goosegate.plus.com/

RayProudfoot
Posts: 2585
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby RayProudfoot » Tue Jan 09, 2018 11:09 pm

Bizarre. My own station ISTOCKPO4 is no longer visible on WU but Cumulus is not reporting any problems.

WU is reporting my station lat/Lon is 0/0. I’ll just wait for them to sort things out. Strange how different stations are having different problems.
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

philpugh
Posts: 123
Joined: Tue May 24, 2011 8:34 am
Weather Station: DAVIS VantageVue
Operating System: Debian Jessie
Location: Antrobus, Cheshire
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby philpugh » Wed Jan 10, 2018 1:20 pm

OK I give in :roll:

WU stopped receiving data at 5:45 am this morning then came back and went away at 11:45 am It seems to be catching!

Ray - my station location as reported by WU seems to be in order though.
Phil Pugh
Davis Vantage Vue Raspberry Pi 2B Stretch-Lite MySQL 128Gb SSD
http://goosegate.plus.com/


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests