Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

CumulusMX has stopped working

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
Ethanflux
Posts: 5
Joined: Sat Aug 27, 2016 2:07 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro
Operating System: Win 10 x64

CumulusMX has stopped working

Postby Ethanflux » Mon Jan 01, 2018 2:08 am

Hi guys!

I have been running Cumulus MX for a very long time and never had any problems. I did a reboot of my computer tonight and now I can not get it working. I didn't make any changes on my system, so I am not sure why this is happening. This is what it is displaying.. Any help would be much appreciated. I would like to get the weather data back on APRS and the other weather sites.

73 de K0GDI - Greg...

Current culture: English (United States)
Serial: 3B2EE1B78300CD307CB6FAEAAA7A3820
Cumulus MX v.3.0.0 build 3043

Unhandled Exception: System.OverflowException: Value was either too large or too small for an Int32.
at System.Convert.ToInt32(Double value)
at CumulusMX.Cumulus.DoSunriseAndSunset() in C:\Users\steve\Documents\Visual Studio 2015\Projects\CumulusMX\CumulusMX\Cumulus.cs:line 2513
at CumulusMX.Cumulus..ctor(Int32 HTTPport, Int32 WSport) in C:\Users\steve\Documents\Visual Studio 2015\Projects\CumulusMX\CumulusMX\Cumulus.cs:line 1212
at CumulusMX.Program.Main(String[] args) in C:\Users\steve\Documents\Visual Studio 2015\Projects\CumulusMX\CumulusMX\Program.cs:line 101

water01
Posts: 1408
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit HP SP1
Location: Somewhere in the USA
Contact:

Re: CumulusMX has stopped working

Postby water01 » Mon Jan 01, 2018 8:50 am

My guess would be some invalid data in one of the Cumulus MX files. With Cumulus MX closed use a good editor such as Notepad ++ and check the files one by one starting with dayfile.txt. Alternately if your weather station has a logger copy a set of files from the backup directory, say from the rollover of the 30th December (make sure it a full day before you did the restart), and then restart Cumulus MX(again MX should be closed before doing the copy).

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26373
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: On tour in Spain
Contact:

Re: CumulusMX has stopped working

Postby steve » Mon Jan 01, 2018 12:09 pm

Looks like a problem with the sunrise/sunset stuff. Could be your co-ordinates are wrong, or perhaps a bug - but it’s normally people at very high or low latitudes that hit bugs in that area.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Ethanflux
Posts: 5
Joined: Sat Aug 27, 2016 2:07 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro
Operating System: Win 10 x64

Re: CumulusMX has stopped working

Postby Ethanflux » Mon Jan 01, 2018 3:16 pm

I checked the coordinates and they are correct and my elevation is 777ft. I'm guessing it is a bug, because this software has always worked for me and I didn't change any settings.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26373
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: On tour in Spain
Contact:

Re: CumulusMX has stopped working

Postby steve » Mon Jan 01, 2018 3:28 pm

Might be some odd bug to do with it being Jan 1st, but I don’t understand why it apparently just affects you.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26373
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: On tour in Spain
Contact:

Re: CumulusMX has stopped working

Postby steve » Mon Jan 01, 2018 3:31 pm

Apparently you had exactly the same problem on Jan 1st last year.

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=15914&p=122013#p122013
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Ethanflux
Posts: 5
Joined: Sat Aug 27, 2016 2:07 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro
Operating System: Win 10 x64

Re: CumulusMX has stopped working

Postby Ethanflux » Mon Jan 01, 2018 3:32 pm

Ok, well if you need anything from me, let me know.

Thank you.

Ethanflux
Posts: 5
Joined: Sat Aug 27, 2016 2:07 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro
Operating System: Win 10 x64

Re: CumulusMX has stopped working

Postby Ethanflux » Mon Jan 01, 2018 3:37 pm

You are correct. It has to do with the date. I changed the date to March and it loads just fine.

Thanks Steve. I'll load it back up tomorrow and see if it will run.


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: STHirsch and 6 guests