IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Cumulusmx does not recognize station wh1080

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Tue Feb 06, 2018 8:26 pm

is becoming a nightmare, lol, maybe I realized that the architecture of the raspberry is armhf (perhaps) and so I put the following:

deb http://download.mono-project.com/repo/d ... f/Packages

but:

Code: Select all

pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get update
E: Malformed entry 1 in list file /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list (Suite)
E: The list of sources could not be read.


:cry:

User avatar
Toxic17
Posts: 698
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby Toxic17 » Wed Feb 07, 2018 12:17 am

I would have thought you point it to the folder, not the file. maybe I'm wrong. try:

http://download.mono-project.com/repo/d ... ary-armhf/
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Wed Feb 07, 2018 3:56 pm

nothing to do, I tried various forms for the repository and the result is always this:

Code: Select all

...............
Ign:16 http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy/snapshot/4.0.5/Packages Translation-en_GB
Reading package lists... Done
W: The repository 'http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy/snapshot/4.0.5 Release' does not have a Release file.
N: Data from such a repository can't be authenticated and is therefore potentially dangerous to use.
N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details.
E: Failed to fetch http://download.mono-project.com/repo/debian/dists/wheezy/snapshot/4.0.5/main/binary-armhf/Packages  404  Not Found
E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
pi@raspberrypi:~ $


it almost seems that I can not find the packages at the address indicated
then, I do not know what I did, but I must have completely erased mono, is that correct?

Code: Select all


pi@raspberrypi:~ $ mono --version
-bash: /usr/bin/mono: No such file or directory
pi@raspberrypi:~ $


ops, cumulus no longer works without mono

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Wed Feb 07, 2018 4:21 pm

WoooooooooooooooooooooooooW

I did it

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

I'll tell you how soon :D :D :D

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Wed Feb 07, 2018 4:35 pm

so, I have not tried to connect the wh1080 to see if cumulus recognizes it, however I managed to install the version of mono weezy 4.0.5

I do not know if I did well but first I completely eliminated mono, in fact cumulus, it did not work

subsequently I entered the following commands (found on the net):

Code: Select all

sudo apt-get purge mono-devel

echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy/snapshots/4.0.5 main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

sudo apt-get update

sudo aptitude install mono-complete=4.0.5.1-0xamarin1

and then I followed the instructions from scilab from:

"Then you will get a proposal from the aptitude to solve the dependencies:"

at the beginning of this post

and now:

Code: Select all

pi@raspberrypi:~ $ mono --version
Mono JIT compiler version 4.0.5 (Stable 4.0.5.1/1d8d582 Thu Nov 12 12:22:41 UTC 2015)
Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
        TLS:           __thread
        SIGSEGV:       normal
        Notifications: epoll
        Architecture:  armel,vfp+hard
        Disabled:      none
        Misc:          softdebug
        LLVM:          supported, not enabled.
        GC:            sgen
pi@raspberrypi:~ $

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Sat Feb 10, 2018 4:35 pm

sorry, I still need help, cumulusmx does not listen to port 8998, why?
I changed the router in the meantime, can it be that I have to open a door in the router?

Code: Select all

pi@raspberrypi:~/CumulusMX $ sudo ./cumulusmx.sh -s

     Collecting Information from your system, please wait.......
<<<<<<<<< Cumulus Status at Sat 10 Feb 17:30:12 CET 2018 >>>>>>>>

Version check
CumulusMX   Version: Cumulus MX v.3.0.0 build 3043 - Available Version: v3.0.0 build 3043
This Script Version: 2.5.5.0 (2017-09-11) - Available Version: 2.5.5.0 (2017-09-11)
CumulusNow  Version: Not Installed yet.Please check option <-n> - Available Version: 1.7 (16.03.2017)

Linux  OS   Version: "Raspbian GNU/Linux" - DEBIAN - 9 (STRETCH) - 4.9.59-v7+
Mono Version: Mono JIT compiler version 4.0.5 (Stable 4.0.5.1/1d8d582 Thu Nov 12 12:22:41 UTC 2015)
Status check
CumulusMX is running
CumulusMX is running since: 2018-02-10 17:16
CumulusMX is not listening on TCP Port: 8998 (http://192.168.1.110 :8998)
Maybe CumulusMX has not finnished to start yet or running on a different TCP Port then 8998.
Please wait additional 30 seconds and try again, If it still fail, restart CumulusMX to clearly start on TCP Port 8998 <(sudo) ./cumulusmx.sh -r>
CumulusMX was started by user: root - CumulusMX-Statuspage was called as: root and locale is: System Language
ProcessID (PID) of CumulusMX is:
Environment check
Path to CumulusMX is: /home/pi/CumulusMX
Path to CumulusMX Backup Folder is: /Backup_CumulusMX/ - Backups to keep: 5
Path to CumulusMX DD Backup Folder is: /mnt/Backup/Backup_CumulusMX/DD_Backup - Backups to keep: 2
Cloud Backup Settings are not configured
System Locale: en_GB.UTF-8 - CumulusMX Language: English
System check
Current System Date/Time is: Sat 10 Feb 17:30:12 CET 2018
Network Interface: wlan0 - IP Address: 192.168.1.110  - Netmask: 255.255.255.0
System Uptime of RasberryPi(raspberrypi) is: 50 minutes
Overall used diskspace of /home/pi/CumulusMX Folder is: 24M     /home/pi/CumulusMX
Free diskspace on this device: 13G of 15G Total, used 1.5G
Free diskspace on boot device: 89%
Free diskspace on CumulusMX Install device (/home/pi/CumulusMX): 89%

pi@raspberrypi:~/CumulusMX $

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Sun Feb 11, 2018 9:59 am

sorry, this message can help to identify the problem?

Code: Select all

pi@raspberrypi:~/CumulusMX $ sudo mono CumulusMX.exe
Current culture: English (United Kingdom)
Serial: 74FECEABEB2DA94ECB5EBA0CD11A7137
Cumulus MX v.3.0.0 build 3043
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ArgumentException: Invalid value for key 'port'.
  at Devart.Data.MySql.ap..ctor (System.String A_0) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Data.MySql.an.a (System.String A_0, Devart.Common.DbConnectionOptions A_1) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Common.DbConnectionFactory.a (System.String A_0, Devart.Common.DbConnectionOptions& A_1) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Common.DbConnectionBase.set_ConnectionString (System.String value) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Data.MySql.MySqlConnection.b (System.String A_0) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Data.MySql.MySqlConnection.set_ConnectionString (System.String value) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Data.MySql.MySqlConnection.a (System.String A_0, System.Object A_1) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Devart.Data.MySql.MySqlConnection.set_Port (Int32 value) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) Devart.Data.MySql.MySqlConnection:set_Port (int)
  at CumulusMX.Cumulus..ctor (Int32 HTTPport, Int32 WSport) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at CumulusMX.Program.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0
pi@raspberrypi:~/CumulusMX $


Should I try reinstalling cumulus?

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Sun Feb 11, 2018 3:00 pm

any suggestion ?

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Mon Feb 12, 2018 8:10 am

no advice? the fact that cumulus does not speak with port 8998 and the error highlighted with the command "sudo mono CumulusMX.exe" are connected?

water01
Posts: 1465
Joined: Sat Aug 13, 2011 9:33 am
Weather Station: WH1081
Operating System: Windows 7 64bit HP SP1
Location: Somewhere in the USA
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby water01 » Mon Feb 12, 2018 8:55 am

Reply to which problem as they are both different.

The first shows Cumulus MX being run through the script and it appears to eventually work, although I am not sure you are using a supported version of Mono. The second is a problem with your MySQL set up. Why are you trying to run this when you have yet to run Cumulus MX standard successfully.
I would try to progress in little steps. Get Cumulus MX running as standard WITHOUT MySQL and then when you are successful proceed onto MySQL.

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Mon Feb 12, 2018 9:25 am

Many thanks to help me understand.

The mono version is 4.0.5 to be compatible with the offset station (WH1080).

But at this point my first problem is because:

“CumulusMX is not listening on TCP Port: 8998”

?

thank you very much again

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Tue Feb 13, 2018 3:17 pm

no suggestion ?

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby mcrossley » Wed Feb 14, 2018 9:55 pm

It looks like you have a bad value set for the MySQL port?
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ArgumentException: Invalid value for key 'port'.

Normally you would have...
Port=3306

RunningEv
Posts: 40
Joined: Wed Jan 31, 2018 5:00 pm
Weather Station: Froggit WH1080SE
Operating System: Win 10
Location: Italy, near Milano
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby RunningEv » Thu Feb 15, 2018 7:09 am

in the end the die is stretched, I have reinstalled cumulus and now everything works perfectly with the wh1080 station. :clap:

now, the challenge continues with the weather34 template :o

User avatar
PaulMy
Posts: 1680
Joined: Sun Sep 28, 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: Cumulusmx does not recognize station wh1080

Postby PaulMy » Thu Feb 15, 2018 2:29 pm

the challenge continues with the weather34 template :o

That usually works quite well. What is the issue?

Enjoy,
Paul


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests