Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
Petr78
Posts: 14
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:31 pm
Weather Station: WMR200
Operating System: raspbian
Location: Prague

Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby Petr78 » Thu May 03, 2018 6:01 am

Hello,

I run CumulusMX on Rasberry more than 2 years. I had to reinstal Rasbian because of broken Micro SDXC card. I reinstalled Raspbian and LAMP server and mono. Cumulus db I run from SAN therefore it was not affected by the damage.

But if I run sudo mono CumulusMX.exe with my WMR 200 meteo station it returns this :

System.MissingMethodException: Mono.Unix.Native.Syscall.uname Due to: Attempted to access a missing member.
at System.RuntimeType.InvokeMember (System.String name, System.Reflection.BindingFlags bindingFlags, System.Reflection.Binder binder, System.Object target, System.Object[] providedArgs, System.Reflection.ParameterModifier[] modifiers, System.Globalization.CultureInfo culture, System.String[] namedParams) [0x0070c] in <ffeb4e7f97b740c59b05d4204fb4f73a>:0
at System.Type.InvokeMember (System.String name, System.Reflection.BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object target, System.Object[] args, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <ffeb4e7f97b740c59b05d4204fb4f73a>:0
at HidSharp.Platform.Linux.NativeMethods.uname (System.String& sysname, System.String& release, System.String& machine) [0x00047] in <ae7920a0f15c43d292a5cc3a2fd0a936>:0
at HidSharp.Platform.Linux.NativeMethods.uname (System.String& sysname, System.Version& release, System.String& machine) [0x00004] in <ae7920a0f15c43d292a5cc3a2fd0a936>:0
at HidSharp.Platform.Linux.LinuxHidManager.get_IsSupported () [0x00002] in <ae7920a0f15c43d292a5cc3a2fd0a936>:0
Not supported
WMR200 station not found!

Can you help me please what is wrong ?

BR,

Petr

Petr78
Posts: 14
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:31 pm
Weather Station: WMR200
Operating System: raspbian
Location: Prague

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby Petr78 » Thu May 03, 2018 6:04 am

I have mono in new version - apt-get install mono returns :
mono-complete is already the newest version (5.10.1.47-0xamarin4+raspbian8b1).

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26574
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby steve » Thu May 03, 2018 6:44 am

Only older versions of Mono work with MX and USB stations. See the MX FAQ, and many other posts in the forum.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

ExperiMentor
Posts: 31
Joined: Tue Nov 24, 2015 11:30 pm
Weather Station: Fine Offset
Operating System: Windows 7; Linux
Location: Switzerland

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby ExperiMentor » Sun May 06, 2018 9:46 pm

It's a right pain trying to get older versions of mono from the official website. After a couple of days I found the following which (a) works (b) works great and (c) avoid the long install time as the download is pre-compiled.

See viewtopic.php?f=27&t=13587&start=65

By the way, you don't need an RPi 3 to run Cumulus - it's hugely overpowered. I'd recommend a Pi Zero W. Mine is driving this - both the RapidFire update and the webcam uploads.

https://www.wunderground.com/personal-w ... =IBlliesb3

Petr78
Posts: 14
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:31 pm
Weather Station: WMR200
Operating System: raspbian
Location: Prague

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby Petr78 » Mon May 07, 2018 5:58 am

Thank you guys I appreciated your help.
I am not experienced linux user therefore I downgraded Raspbian to Jessie and I install mono in older version.

I run CumulusMX without any problem :-)


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: chrishudson and 4 guests