IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

FTP is broken. I advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
Petr78
Posts: 14
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:31 pm
Weather Station: WMR200
Operating System: raspbian
Location: Prague

Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby Petr78 » Thu May 03, 2018 6:01 am

Hello,

I run CumulusMX on Rasberry more than 2 years. I had to reinstal Rasbian because of broken Micro SDXC card. I reinstalled Raspbian and LAMP server and mono. Cumulus db I run from SAN therefore it was not affected by the damage.

But if I run sudo mono CumulusMX.exe with my WMR 200 meteo station it returns this :

System.MissingMethodException: Mono.Unix.Native.Syscall.uname Due to: Attempted to access a missing member.
at System.RuntimeType.InvokeMember (System.String name, System.Reflection.BindingFlags bindingFlags, System.Reflection.Binder binder, System.Object target, System.Object[] providedArgs, System.Reflection.ParameterModifier[] modifiers, System.Globalization.CultureInfo culture, System.String[] namedParams) [0x0070c] in <ffeb4e7f97b740c59b05d4204fb4f73a>:0
at System.Type.InvokeMember (System.String name, System.Reflection.BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object target, System.Object[] args, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <ffeb4e7f97b740c59b05d4204fb4f73a>:0
at HidSharp.Platform.Linux.NativeMethods.uname (System.String& sysname, System.String& release, System.String& machine) [0x00047] in <ae7920a0f15c43d292a5cc3a2fd0a936>:0
at HidSharp.Platform.Linux.NativeMethods.uname (System.String& sysname, System.Version& release, System.String& machine) [0x00004] in <ae7920a0f15c43d292a5cc3a2fd0a936>:0
at HidSharp.Platform.Linux.LinuxHidManager.get_IsSupported () [0x00002] in <ae7920a0f15c43d292a5cc3a2fd0a936>:0
Not supported
WMR200 station not found!

Can you help me please what is wrong ?

BR,

Petr

Petr78
Posts: 14
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:31 pm
Weather Station: WMR200
Operating System: raspbian
Location: Prague

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby Petr78 » Thu May 03, 2018 6:04 am

I have mono in new version - apt-get install mono returns :
mono-complete is already the newest version (5.10.1.47-0xamarin4+raspbian8b1).

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26688
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby steve » Thu May 03, 2018 6:44 am

Only older versions of Mono work with MX and USB stations. See the MX FAQ, and many other posts in the forum.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

ExperiMentor
Posts: 45
Joined: Tue Nov 24, 2015 11:30 pm
Weather Station: Fine Offset
Operating System: Windows 7; Linux
Location: Switzerland

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby ExperiMentor » Sun May 06, 2018 9:46 pm

It's a right pain trying to get older versions of mono from the official website. After a couple of days I found the following which (a) works (b) works great and (c) avoid the long install time as the download is pre-compiled.

See viewtopic.php?f=27&t=13587&start=65

By the way, you don't need an RPi 3 to run Cumulus - it's hugely overpowered. I'd recommend a Pi Zero W. Mine is driving this - both the RapidFire update and the webcam uploads.

https://www.wunderground.com/personal-w ... =IBlliesb3

Petr78
Posts: 14
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:31 pm
Weather Station: WMR200
Operating System: raspbian
Location: Prague

Re: Raspberry Pi 3 problem with mono ?

Postby Petr78 » Mon May 07, 2018 5:58 am

Thank you guys I appreciated your help.
I am not experienced linux user therefore I downgraded Raspbian to Jessie and I install mono in older version.

I run CumulusMX without any problem :-)


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests