Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

What screen resolution does your Cumulus PC use?

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section and its subforums are the main place to get help with Cumulus. Anything which is not specific to the type of weather station goes in here; for anything specific to a type of weather station, please use the appropriate subforum. Use the 'website development' section for any questions relating to creating or running a web site for Cumulus data. Discussion of the stations themselves in these sections is fine.

What screen resolution does your Cumulus PC use?

800 x 600
14
3%
1024 x 768
96
20%
1152 x 864
7
1%
1280 x 800
20
4%
1280 x 1024
87
18%
1440 x 900
40
8%
1600 x 1200
8
2%
1680 x 1050
56
12%
1920 x 1200
64
14%
Other
81
17%
 
Total votes: 473

adam5
Posts: 56
Joined: Thu Nov 19, 2009 3:22 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows XP SP3
Location: Gaylord, MI, USA
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby adam5 » Thu Mar 25, 2010 9:53 pm

1280x768

gust
Posts: 2
Joined: Sat Jan 02, 2010 1:38 pm
Weather Station: Alecto WS4000 ( = WH1081)
Operating System: XP SP3
Location: Hapert, N.Br, The Netherlands
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby gust » Sat Mar 27, 2010 7:59 pm

Hello,

I am using an HP netbook for Cumulus, the resolution is 1024x600 .

Most of the time I view the cumulus webpages on my PC,
that has a resulution of 1600x1200 .

Thank you for the nice software.
Gust.

User avatar
werribee_au
Posts: 336
Joined: Mon Jun 08, 2009 6:25 am
Weather Station: WH-1081 (Jaycar Digitech XC0348)
Operating System: XP SP3
Location: Wyndham Vale, Vic, Australia.
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby werribee_au » Sat Mar 27, 2010 9:33 pm

Compaq Notebook 1024 X 768. But I use teamviewer 90% of the time to access it.
And when It dies, who knows, something built out of bits and pieces I have lying around and probably no monitor, kb or mouse.

SteFra
Posts: 12
Joined: Thu Feb 25, 2010 10:03 am
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows XP SP3

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby SteFra » Fri Apr 09, 2010 7:55 am

I use 1024X600...it's a netbook.

Ciao.

Stefano

Master120
Posts: 29
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:20 am
Weather Station: ws2350
Operating System: XP
Location: Finland

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Master120 » Sat Apr 10, 2010 5:31 am

1920 by 1080. Nema problema.

j

bigharps
Posts: 35
Joined: Sun Jan 10, 2010 12:33 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 Pro 64bit
Location: Prestons NSW Australia
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby bigharps » Wed Jun 09, 2010 12:20 am

Maybe a bit late...
1920X1080

Image
Last edited by bigharps on Sun Dec 19, 2010 10:37 am, edited 2 times in total.

jjocsak
Posts: 61
Joined: Mon Feb 02, 2009 12:10 pm
Weather Station: Davis VP2 Wireless
Location: Nazareth, Pennsylvania

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby jjocsak » Wed Jun 09, 2010 12:53 am

1920 x 1080 also.
Image

User avatar
Jonsey
Posts: 112
Joined: Mon Jan 05, 2009 2:25 am
Weather Station: Fine Offset WH1081
Operating System: Shuttle Xpc SK41, XP Pro SP3
Location: Worsley, Manchester
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Jonsey » Fri Jul 02, 2010 8:21 pm

1920 x 1080
Image

geoffw
Posts: 423
Joined: Fri May 08, 2009 3:12 pm
Weather Station: Oregon WMR200
Operating System: Windows 10
Location: Pembrokeshire West Wales UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby geoffw » Fri Jul 02, 2010 9:40 pm

1366 x 768
Geoff
Image

serowe
Posts: 484
Joined: Tue Aug 03, 2010 6:23 am
Weather Station: WM918
Operating System: Win Server 2008 R2
Location: Ferntree Gully, VIC, Oz
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby serowe » Thu Aug 05, 2010 10:09 pm

Whilst I see the screen at this PC at 1650x1024, this is a remote connection to my sever which is running Cumulus - so in reality, it could be anything I use to connect to the server :)
Punctuation is the difference between 'Let's eat, grandma' and 'Let's eat grandma'

dw5869
Posts: 8
Joined: Sun Sep 26, 2010 9:15 pm
Weather Station: WH2081
Operating System: xp sp3

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby dw5869 » Tue Sep 28, 2010 10:32 am

1024 x 600 on a netbook.
status bar text isnt very readable, seems the 'current' text box overlaps it...

correction 1024x600.

msjohansen
Posts: 4
Joined: Sun Sep 26, 2010 4:26 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows 7 64 bit
Location: North Bend, WA
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby msjohansen » Thu Sep 30, 2010 3:23 pm

I run 1600 x 900 with no issues.

Terry
Posts: 12
Joined: Mon Dec 06, 2010 3:18 pm
Weather Station: Maplin N96GY
Operating System: Windows XP SP3
Location: N.E. Essex, UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Terry » Mon Dec 06, 2010 3:46 pm

I use 1280 x 800 on a widescreen Dell Inspiron Laptop. The main Cumulus screen is just too big to fit the screen. I do not get the status bar at the bottom. Any way of resizing the Cumulus Control Panel?

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 26574
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: None
Operating System: None
Location: Vienne, France
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby steve » Mon Dec 06, 2010 4:10 pm

Terry wrote:I use 1280 x 800 on a widescreen Dell Inspiron Laptop. The main Cumulus screen is just too big to fit the screen. I do not get the status bar at the bottom. Any way of resizing the Cumulus Control Panel?

There must be something slightly non-standard with your settings. The main screen is 990 x 720, but it attempts to resize itself to fit screens less than either 1024 wide or 768 high. I run it on a 1024x768 screen and it fits fine. Do you have a particularly deep task bar, or are you using a screen setting of more than 100% or something like that?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development since I have retired from my day job

Terry
Posts: 12
Joined: Mon Dec 06, 2010 3:18 pm
Weather Station: Maplin N96GY
Operating System: Windows XP SP3
Location: N.E. Essex, UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Terry » Mon Dec 06, 2010 4:20 pm

steve wrote:
Terry wrote:I use 1280 x 800 on a widescreen Dell Inspiron Laptop. The main Cumulus screen is just too big to fit the screen. I do not get the status bar at the bottom. Any way of resizing the Cumulus Control Panel?

There must be something slightly non-standard with your settings. The main screen is 990 x 720, but it attempts to resize itself to fit screens less than either 1024 wide or 768 high. I run it on a 1024x768 screen and it fits fine. Do you have a particularly deep task bar, or are you using a screen setting of more than 100% or something like that?


Ah yes. I've just checked and it's running at 120DPI - 125% normal size. This particular laptop is approx 6 years old and the video adapter and drivers aren't as good as the latest ones. Other screen settings don't always look very good but I'll have a play. Thanks Steve.


Return to “Cumulus 1”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests