Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

What screen resolution does your Cumulus PC use?

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section and its subforums are the main place to get help with Cumulus. Anything which is not specific to the type of weather station goes in here; for anything specific to a type of weather station, please use the appropriate subforum. Use the 'website development' section for any questions relating to creating or running a web site for Cumulus data. Discussion of the stations themselves in these sections is fine.

What screen resolution does your Cumulus PC use?

800 x 600
14
3%
1024 x 768
96
20%
1152 x 864
7
1%
1280 x 800
20
4%
1280 x 1024
87
18%
1440 x 900
40
8%
1600 x 1200
8
2%
1680 x 1050
56
12%
1920 x 1200
64
14%
Other
81
17%
 
Total votes: 473

Mace
Posts: 13
Joined: Mon Jan 31, 2011 10:27 pm
Weather Station: N96GY
Operating System: Windows 10
Location: Telford

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Mace » Tue Feb 01, 2011 10:21 pm

Hi another new user here, as I run Cumulus on my windows home server I have an old 15" flat screen monitor attached which runs at 1024 X 768 and the interface sits nicely on that almost filling the screen.

m0clx
Posts: 15
Joined: Sat Mar 13, 2010 12:46 pm
Weather Station: Watson W-8681
Operating System: XP
Location: Fulda, Germany

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby m0clx » Tue Feb 01, 2011 10:50 pm

I use an Asus Eee PC netbook atom N270 1GB ram -with windows XP (cos of the ultra low power consumption and lowish second hand price) screen res is 1024 x 600
Cumulus seems to cope ok , (occasionally sub-windows go off the bottom of the screen and you can't see the OK buttons to get rid of them- fiddling with the mouse or pressing return works ok tho and lots of programs do this..)
I run cumulus 24/7 and wxtoimg (sat software) and webcamXP .

George

alaparos
Posts: 2
Joined: Mon Mar 28, 2011 2:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: Windows 7 SP 1
Location: Albany, NY U.S.A.

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby alaparos » Sat Apr 23, 2011 6:09 pm

I used 2560 x 1600, the "other" in your poll.

Galloper
Posts: 7
Joined: Sat May 21, 2011 8:22 pm
Weather Station: Alecta WS4000
Operating System: Windows 7
Location: Breda, Netherlands
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Galloper » Mon May 23, 2011 8:01 am

Being a newbie this is my first usefull post ;)

I use 1600 x 900. Cumulus runs on my laptop.

atb
Posts: 10
Joined: Sun Jan 03, 2010 1:58 pm
Weather Station: Fine Offset WH1080
Operating System: XP SP3
Location: Bredfield, Woodbridge, UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby atb » Mon May 23, 2011 11:38 am

I have indicated the use of 1024 x 768 (XVGA) in the vote as the PC now linking 24/7 the Weather Station to the Internet is an old Compaq Armada E500 laptop - this uses much less power than when I used one of my desktops (normally running at 1280 x 1024).

The ability to use a low performance PC is also an important aspect and relates to the discussion of Cumulus version 1 or 2. So, even an old desktop running with a 15" monitor may well use 1024 x 768.

Sunfish
Posts: 104
Joined: Wed Dec 22, 2010 12:39 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 64-bit
Location: Northwood Middlesex UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Sunfish » Mon May 23, 2011 5:11 pm

m0cix

The Asus Eee Box would do the job for me. I am running Cumulus on a nine years old Dell, which wastes a lot of heat and energy.

Any idea of the best deal? Do I need the 2 GB model, which is another £80? If the low power version does the job, then that's fine.

Is it the Eee Box which causes your boxes to 'drop of the screen'? Or, the screen res?

Thanks

Sunfish
Posts: 104
Joined: Wed Dec 22, 2010 12:39 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 64-bit
Location: Northwood Middlesex UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Sunfish » Mon May 23, 2011 6:48 pm

m0cix

My screen resolution, on an old Dell LCD is, 1152 X 864, and the Cumulus display is fine.

I wonder if the EeeBox will cause problems with that? The display is OK--a waste of money to change it, as it used only for Cumulus and a music program.

My #2 PC does all the work.

m0clx
Posts: 15
Joined: Sat Mar 13, 2010 12:46 pm
Weather Station: Watson W-8681
Operating System: XP
Location: Fulda, Germany

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby m0clx » Mon Jun 06, 2011 9:41 pm

Hi Sunfish
Mine is 1 GB and works fine running cumulus, wxtoimg and webcamXP. More memory is never a bad thing though I guess
Sunfish wrote:m0cix

My screen resolution, on an old Dell LCD is, 1152 X 864, and the Cumulus display is fine.

I wonder if the EeeBox will cause problems with that? The display is OK--a waste of money to change it, as it used only for Cumulus and a music program.

My #2 PC does all the work.
.
The cumulus window is fine - the setup windows are sometimes a bit bigger - thats due to the screen res I use to make the best use of the wide but short screen.
Rgds
M0CLX

User avatar
ScottVan
Posts: 73
Joined: Fri Jun 03, 2011 2:58 am
Weather Station: F/O
Operating System: Win 10
Location: Ballston Lake New York

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby ScottVan » Thu Jun 09, 2011 3:01 am

I'll run mine on an Asus eeePC 900A netbook at 1024 x 600. 2 gb ram, 16 gb ssd. 500 gb usb drive attached.

Scott
N2ZYI
Image

Raydon
Posts: 7
Joined: Thu Feb 25, 2010 6:54 pm
Weather Station: Vantage Pro2
Operating System: Windows 7 64bit
Location: Culloden, Inverness

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Raydon » Sun Jun 19, 2011 2:26 pm

Hi I use 2560 x 1440 at 125%

Cheers Ray

User avatar
duke
Posts: 845
Joined: Sun Jul 03, 2011 6:23 pm
Weather Station: Davis VP2 Plus - 24hr FARS
Operating System: Windows 10 - 64 bit
Location: Eastleigh, Hampshire, UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby duke » Mon Jul 04, 2011 4:27 pm

1920 x 1200 @ 125%

Duke
Duke

Nightingale Weather
Eastleigh, Hampshire, UK
------------------------------------------------------
Validate your pages - often!

GeoffM
Posts: 2
Joined: Sun Aug 16, 2009 1:52 am
Weather Station: Sinometer WH1081
Location: Waiheke Island, New Zealand

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby GeoffM » Tue Jul 12, 2011 8:21 am

1600X900

hdmax
Posts: 38
Joined: Fri Jul 15, 2011 5:15 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2
Operating System: Windows Vista
Location: Ohio

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby hdmax » Thu Aug 04, 2011 8:36 am

I have a 58" Plasma TV that runs 1920x1080, this is what I run everything at. TV, Movies, PC, Gaming, and whatnot.

Sunfish
Posts: 104
Joined: Wed Dec 22, 2010 12:39 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 64-bit
Location: Northwood Middlesex UK
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby Sunfish » Thu Aug 04, 2011 9:53 am

1024x768 in 'Landscape Orientation'.

Running Windows 7 on new Acer Aspire Revo PC, which fills 95% of screen.

User avatar
The QCC
Posts: 60
Joined: Mon Aug 08, 2011 8:14 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: Windows 7 x64
Location: Kitchener, ON Canada
Contact:

Re: What screen resolution does your Cumulus PC use?

Postby The QCC » Tue Aug 09, 2011 11:52 pm

I am using Cumulus on a dual monitor setup.
When I am using a primary application like Lightroom, Cumulus runs on the secondary display. An Acer HD 22", 1920 x 1280 LCD panel
When Cumulus is the primary application, it runs on a Dell 27", 2560 x 1440 LCD panel.

Cululus looks OK on both monitors with the exception of the Help screens. There the text is so small as to be unreadable.

Carl


Return to “Cumulus 1”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests