Sandaysoft

Support forum for Cumulus weather station software
It is currently Sat Nov 01, 2014 12:56 am
Please click here before posting. Help me to help you!
Useful Links: Cumulus FAQ • Enhancement requests • Wiki (documentation) • Downloads
Please put your approximate location into your profile • Add your personal web site to the Cumulus user map
Read the Announcements and News section regularly!
Do not allow your PC to go into standby mode while Cumulus is running - read the readme.txt!
If you find Cumulus useful, please consider a donation -

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 1:00 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
I've entered in the snow depth for yesterday and today via the Weather Diary and when I check Cumuluswebtags.php its showing as 0 (zero)

$snowdepth = '0'; // Today's Snow Depth as entered manually in the Weather Diary

Cumulus version 1.9.0

Any ideas anyone ?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 9:19 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 29, 2008 8:00 pm
Posts: 2006
Location: Thornhill, Dumfries, UK
Weather Station: WH1081
Operating System: Mac OSx & Win 7
I've never used the diary before, but have just tried it and have the same issue. I'm on 1.9.1 beta

_________________
David
me.justdaj.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 10:27 am 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20493
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
I've just tried it in 1.9.1 and it works fine for me, so I'm afraid I'm stumped. I can't think of any reason it could have worked for me but no-one else. Did the diary actually save the snow depth OK - i.e. can you now see it in there? Is it registering on the 'Snow index' on the View menu?

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 11:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 29, 2008 8:00 pm
Posts: 2006
Location: Thornhill, Dumfries, UK
Weather Station: WH1081
Operating System: Mac OSx & Win 7
here's my screen shots. On the diary, I can move away from the date and back to it so I know it has saved it
Attachment:
diary.png

Attachment:
snowindex.png


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
David
me.justdaj.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 11:21 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Posts: 3357
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Weather Station: Davis VP2
Operating System: XP SP3, Win 7
Works OK for me too - still on build 962.

_________________
Mark
Wilmslow Astro Weather


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 11:36 am 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20493
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
I think there must be a problem with the diary files for those having problems. It's a bit strange that it doesn't work for you, David, if you haven't used it before. Could you send me your file, please; it's log.xml.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 2:26 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 29, 2008 8:00 pm
Posts: 2006
Location: Thornhill, Dumfries, UK
Weather Station: WH1081
Operating System: Mac OSx & Win 7
attached.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
David
me.justdaj.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 3:30 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20493
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
That works fine for me:

Code:
$snowdepth            = "10"; // today's snow depth as entered manually in the Weather Diary


So now I really am stumped. Is it a 'case' problem in the webtags file you're using? The tag is all lower case: <#snowdepth>

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 3:38 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 29, 2008 8:00 pm
Posts: 2006
Location: Thornhill, Dumfries, UK
Weather Station: WH1081
Operating System: Mac OSx & Win 7
steve wrote:
That works fine for me:

Code:
$snowdepth            = "10"; // today's snow depth as entered manually in the Weather Diary


So now I really am stumped. Is it a 'case' problem in the webtags file you're using? The tag is all lower case: <#snowdepth>

Code:
$snowdepth            = "<#snowdepth>"; // today's snow depth as entered manually in the Weather Diary

:?
Is there anything else needs ticked in the settings of Cumulus for snow?

_________________
David
me.justdaj.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Nov 27, 2010 4:45 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20493
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
daj wrote:
Is there anything else needs ticked in the settings of Cumulus for snow?

No, it should just work. The webtag code is identical to the snow index code, except that the snow index code scans a set of dates, and the webtag code just looks for today. It returns zero if either it doesn't find an entry for today, or has an error opening the diary file. It doesn't currently log the error - I didn't want to create huge logs - but I guess that's going to be the only way to find out what the problem is.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sun Nov 28, 2010 11:01 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Thank you for your replies.

I'm running Windows XP using Cumulus build 1.9.0
The record of the snow is recorded in the diary and shows up on View this month with 3 snow falling and 2 snow days.
The Snow index has recorded my 15cm
The entry in Cumuluswebtags.php before processing is:
$snowdepth = '<#snowdepth>'; // Today's Snow Depth as entered manually in the Weather Diary
The entry in Cumuluswebtags.php after processing is:
$snowdepth = '0'; // Today's Snow Depth as entered manually in the Weather Diary
Attached is my log.xml file

The last time I had a problem with the diary was when it would error when an update happened.. I used the Diary a lot last winter so the only difference is the build of Cumulus has changed from last winter. I usually update regularly so is it worth checking any differences between the build that was available last January to build 1.9.0. Just a thought.

Sorry Steve giving you another problem.

Thanks
Kate


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Image


Last edited by scotweather on Sun Nov 28, 2010 1:35 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sun Nov 28, 2010 11:11 am 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20493
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
scotweather wrote:
Attached is my log.xml file

Your log also works fine for me.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 1:44 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Nov 21, 2010 5:06 pm
Posts: 6
Location: Casper, Wyoming, USA
Weather Station: WS-1080
Operating System: XP Pro SP3
Hi all, my first post.

I have been playing with snow depth here in Wyoming and have noticed that, while it does post ok using 1.9.0 build 958, I can not enter decimal numbers, fraction of whole numbers etc. I also cannot enter any leading zero number. I use inches here of course. So, if I get 18.25 inches I actually see 1825 inches, 0.5 or 005 gives me 5 inches.

Since I am pretty profieient with html, I went into the webpage template and added a leading 0 and decimal for fractions as needed. I just need to remember to do that when snow fall requires.

Courious. If this has been asked and answered I appoligize. I'm still doing a lot of reading. Also trying to find out the procedure for installing a newwer version without loosing data. I don't want to hijack this thread so I'll keep searching on these points.

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Wed Dec 01, 2010 8:40 am 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20493
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
WyoRusty wrote:
I have been playing with snow depth here in Wyoming and have noticed that, while it does post ok using 1.9.0 build 958, I can not enter decimal numbers, fraction of whole numbers etc.

The snow depth facility is just one of things I threw in for my own use before anyone else was using Cumulus. I measure in cm, to the nearest cm, so the field in the diary 'database' is an integer. I can't change this now, sorry.

Quote:
Also trying to find out the procedure for installing a newwer version without loosing data.

Upgrade instructions are in the readme.txt file. Basically, take a backup of your data just in case, and install the new version.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Thu Dec 02, 2010 1:38 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Nov 21, 2010 5:06 pm
Posts: 6
Location: Casper, Wyoming, USA
Weather Station: WS-1080
Operating System: XP Pro SP3
steve wrote:
WyoRusty wrote:
I have been playing with snow depth here in Wyoming and have noticed that, while it does post ok using 1.9.0 build 958, I can not enter decimal numbers, fraction of whole numbers etc.

The snow depth facility is just one of things I threw in for my own use before anyone else was using Cumulus. I measure in cm, to the nearest cm, so the field in the diary 'database' is an integer. I can't change this now, sorry.

Thanks. We sure get more snow than rain here. I could switch to cm of course but then no one here would know what I was talking about - LOL

Quote:
Also trying to find out the procedure for installing a newwer version without loosing data.

Upgrade instructions are in the readme.txt file. Basically, take a backup of your data just in case, and install the new version.

I did recall seeing something and I actually found it again this morning - Thanks


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group