If you use Cumulus, please donate Image

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3041 Aug 17 2016

Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Discussion and questions about Cumulus weather station software version 1. This section and its subforums are the main place to get help with Cumulus. Anything which is not specific to the type of weather station goes in here; for anything specific to a type of weather station, please use the appropriate subforum. Use the 'website development' section for any questions relating to creating or running a web site for Cumulus data. Discussion of the stations themselves in these sections is fine.
User avatar
scotweather
Posts: 36
Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Location: Falkirk, Scotland
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby scotweather » Fri Dec 03, 2010 9:07 am

For me restarting cumulus didn't make a difference.
Image

User avatar
scotweather
Posts: 36
Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Location: Falkirk, Scotland
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby scotweather » Fri Dec 03, 2010 8:24 pm

I hate to tell you this but.... I have the exact same problem in 1.9.1
Enter a value in the weather diary the other day it displayed now when I put an entry in for today, cumuluswebtags shows $snowdepth to be 0 (zero).

So its doing exactly the same even an application restart didn't sort the problem.

I've attached my debug file and log.xml again
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25239
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby steve » Fri Dec 03, 2010 8:54 pm

scotweather wrote:I hate to tell you this but.... I have the exact same problem in 1.9.1

I'm not surprised, because I haven't done anything to fix the problem.

I've attached my debug file

The new error message goes to the diags file, not the debug log.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

User avatar
scotweather
Posts: 36
Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Location: Falkirk, Scotland
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby scotweather » Fri Dec 03, 2010 9:31 pm

I've attached the diag files from 1st December 2010 through to todays.
I upgraded to 1.9.1 on the 2nd December so if anything is obvious from yesterday and today you might find what's going on.
Hope I've attached the right files you need.

Thanks

Kate

p.s. there is an error in the diags files "Error reading diary file: ClientDataSet1: Missing data provider or data packet"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25239
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby steve » Fri Dec 03, 2010 10:39 pm

scotweather wrote:Error reading diary file: ClientDataSet1: Missing data provider or data packet

That's a shame, that's the same sort of error you get when the file is corrupt. But at least it proves that the problem is number 3 in my list. I'll see what I can come up with.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

User avatar
scotweather
Posts: 36
Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Location: Falkirk, Scotland
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby scotweather » Fri Dec 03, 2010 10:48 pm

steve wrote:
scotweather wrote:Error reading diary file: ClientDataSet1: Missing data provider or data packet

That's a shame, that's the same sort of error you get when the file is corrupt. But at least it proves that the problem is number 3 in my list. I'll see what I can come up with.

thanks Steve

Which file is the diary file ?
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25239
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby steve » Sat Dec 04, 2010 12:15 pm

scotweather wrote:Which file is the diary file ?

It's the log.xml file. I'm wondering if there's some sequence that causes that file to appear to be corrupt to the web tag processing code. But if a restart doesn't clear it, that would seem to discount that possibility.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

User avatar
scotweather
Posts: 36
Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Location: Falkirk, Scotland
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby scotweather » Sat Dec 04, 2010 12:43 pm

steve wrote:
scotweather wrote:Which file is the diary file ?

It's the log.xml file. I'm wondering if there's some sequence that causes that file to appear to be corrupt to the web tag processing code. But if a restart doesn't clear it, that would seem to discount that possibility.


thanks steve.
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25239
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby steve » Sat Dec 04, 2010 1:02 pm

I have a theory about the problem. How do you start Cumulus? From the shortcut created by the installer? If not, does the shortcut you use set the working directory correctly (the 'Start in' folder)? I've unintentionally set the path for the log file for the web tag code with a relative path 'data\log.xml', but after that all the paths use the application folder in case the working directory hasn't been set up. So that one path could become invalid and the file will appear to not exist.

I'll fix the code in the next build; in the meantime could you check the above?
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

User avatar
scotweather
Posts: 36
Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
Location: Falkirk, Scotland
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby scotweather » Sat Dec 04, 2010 1:42 pm

cumulus is installed c:\Cumulus with all its default folders. and the Start in is set to C:\Cumulus

I also use the installer shortcut that was placed on the desktop to launch it and it also launches at startup.
Image

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25239
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0

Postby steve » Sat Dec 04, 2010 1:55 pm

When it runs at startup, what shortcut does that use? It was quite common for people running Cumulus at startup to not set the 'Start in' folder correctly, that's why I did the change to not rely on it being set (and managed to miss this case). Perhaps when it was initially wokring OK for you, that was because you had started it manually, so the 'Start in' folder was correct?

Anyway, I'll make the new build available some time over the weekend, and you can see how it goes.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Return to “Cumulus 1”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests