Sandaysoft

Support forum for Cumulus weather station software
It is currently Fri Aug 22, 2014 3:41 pm
Please click here before posting. Help me to help you!
Useful Links: Cumulus FAQ • Enhancement requests • Wiki (documentation) • Downloads
Please put your approximate location into your profile • Add your personal web site to the Cumulus user map
Read the Announcements and News section regularly!
Do not allow your PC to go into standby mode while Cumulus is running - read the readme.txt!
If you find Cumulus useful, please consider a donation -

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 9:07 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
For me restarting cumulus didn't make a difference.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 8:24 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
I hate to tell you this but.... I have the exact same problem in 1.9.1
Enter a value in the weather diary the other day it displayed now when I put an entry in for today, cumuluswebtags shows $snowdepth to be 0 (zero).

So its doing exactly the same even an application restart didn't sort the problem.

I've attached my debug file and log.xml again


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 8:54 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20263
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
scotweather wrote:
I hate to tell you this but.... I have the exact same problem in 1.9.1

I'm not surprised, because I haven't done anything to fix the problem.

Quote:
I've attached my debug file

The new error message goes to the diags file, not the debug log.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 9:31 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
I've attached the diag files from 1st December 2010 through to todays.
I upgraded to 1.9.1 on the 2nd December so if anything is obvious from yesterday and today you might find what's going on.
Hope I've attached the right files you need.

Thanks

Kate

p.s. there is an error in the diags files "Error reading diary file: ClientDataSet1: Missing data provider or data packet"


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 10:39 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20263
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
scotweather wrote:
Error reading diary file: ClientDataSet1: Missing data provider or data packet

That's a shame, that's the same sort of error you get when the file is corrupt. But at least it proves that the problem is number 3 in my list. I'll see what I can come up with.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Fri Dec 03, 2010 10:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
steve wrote:
scotweather wrote:
Error reading diary file: ClientDataSet1: Missing data provider or data packet

That's a shame, that's the same sort of error you get when the file is corrupt. But at least it proves that the problem is number 3 in my list. I'll see what I can come up with.

thanks Steve

Which file is the diary file ?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Dec 04, 2010 12:15 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20263
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
scotweather wrote:
Which file is the diary file ?

It's the log.xml file. I'm wondering if there's some sequence that causes that file to appear to be corrupt to the web tag processing code. But if a restart doesn't clear it, that would seem to discount that possibility.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Dec 04, 2010 12:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
steve wrote:
scotweather wrote:
Which file is the diary file ?

It's the log.xml file. I'm wondering if there's some sequence that causes that file to appear to be corrupt to the web tag processing code. But if a restart doesn't clear it, that would seem to discount that possibility.


thanks steve.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Dec 04, 2010 1:02 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20263
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
I have a theory about the problem. How do you start Cumulus? From the shortcut created by the installer? If not, does the shortcut you use set the working directory correctly (the 'Start in' folder)? I've unintentionally set the path for the log file for the web tag code with a relative path 'data\log.xml', but after that all the paths use the application folder in case the working directory hasn't been set up. So that one path could become invalid and the file will appear to not exist.

I'll fix the code in the next build; in the meantime could you check the above?

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Dec 04, 2010 1:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 3:42 pm
Posts: 36
Location: Falkirk, Scotland
Weather Station: La Crosse WS2300
Operating System: Windows XP Home SP3
cumulus is installed c:\Cumulus with all its default folders. and the Start in is set to C:\Cumulus

I also use the installer shortcut that was placed on the desktop to launch it and it also launches at startup.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Snow Depth in Cumulus 1.9.0
PostPosted: Sat Dec 04, 2010 1:55 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20263
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
When it runs at startup, what shortcut does that use? It was quite common for people running Cumulus at startup to not set the 'Start in' folder correctly, that's why I did the change to not rely on it being set (and managed to miss this case). Perhaps when it was initially wokring OK for you, that was because you had started it manually, so the 'Start in' folder was correct?

Anyway, I'll make the new build available some time over the weekend, and you can see how it goes.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group