Sandaysoft

Support forum for Cumulus weather station software
It is currently Mon Nov 24, 2014 1:25 pm
Please click here before posting. Help me to help you!
Useful Links: Cumulus FAQ • Enhancement requests • Wiki (documentation) • Downloads
Please put your approximate location into your profile • Add your personal web site to the Cumulus user map
Read the Announcements and News section regularly!
Do not allow your PC to go into standby mode while Cumulus is running - read the readme.txt!
If you find Cumulus useful, please make a donation -

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: WMR88 Display of an Extra Sensor
PostPosted: Mon Feb 27, 2012 5:18 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 22, 2012 10:03 am
Posts: 2
Location: Kings Cliffe, nr Peterborough
Weather Station: Oregon Scientific WMR88
Operating System: Wndows XP SP3
I have just bought the WMR88 and it runs fine with Cumulus v1.9.2 Feb 10 2012 release. I now want to add an extra Temp/Humidity sensor (THGR810) to monitor and record the conditions in my greenhouse.

I have told Cumulus Configuration that the station is a WMR100 (as suggested elsewhere) and can't see where the extra sensor might appear on the display.

Would it be necessary to tell Cumulus Configuration that the station is a WMR928 for the extra sensors to appear on the display and to have them recorded, if so would that have any adverse effects?

Appreciate any clues before I shell out the £30 on an extra sensor.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WMR88 Display of an Extra Sensor
PostPosted: Mon Feb 27, 2012 5:23 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20629
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
Tick 'display extra/solar data' in the display settings. The help for that setting is out of date, it also applies to WMR88/100/200 stations.

Note that currently Cumulus only displays extra sensor data, it doesn't log it.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WMR88 Display of an Extra Sensor
PostPosted: Tue Feb 28, 2012 8:15 am 
Offline

Joined: Sun Jan 22, 2012 10:03 am
Posts: 2
Location: Kings Cliffe, nr Peterborough
Weather Station: Oregon Scientific WMR88
Operating System: Wndows XP SP3
Hi Steve,

Thanks for the prompt reply, I'll get onto Amazon and have a go at using channel 1 for the greenhouse while I'm getting a feel for the "climate" in there.

Thanks for a very useful programme,

Andy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WMR88 Display of an Extra Sensor
PostPosted: Fri Jan 31, 2014 10:21 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 31, 2014 9:55 pm
Posts: 9
Location: Gloucestershire
Weather Station: WMR88
Operating System: WIN7, Linux, Windows server 2013
Hi, Just bought a New WMR88, my N96GY got destroyed in last weeks freak storm, its still working - but inaccurate. Its not up yet - but soon :D

I bought an extra Temp sensor for the WMR88, which I will locate in the house. The receiver unit is in the garage, plugged into a 24/7 server.

How difficult would it be to change my website http://weather.fkinell.com/ to use the additional indoor sensor for Inside Temperature readings logged by Cumulus? It show up as Extra Sensor 2.

I am convinced that people must believe that I am extremely frugal with the heating during winter :lol:

As I have not swapped over as yet, and if I up the standard web templates, do the UV and extra sensors show on the Web Page?

Sorry if the questions have been asked before.


Last edited by Fkinell on Fri Jan 31, 2014 10:38 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WMR88 Display of an Extra Sensor
PostPosted: Fri Jan 31, 2014 10:38 pm 
Offline
Cumulus Author
User avatar

Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Posts: 20629
Location: Sanday, Orkney
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Windows Home Server 2011
You can configure an additional sensor as the main outdoor sensor, but not the indoor one.

UV and extra sensors aren't on the supplied web pages, you would need to modify them or create your own pages.

_________________
Steve
Sanday Weather
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WMR88 Display of an Extra Sensor
PostPosted: Fri Jan 31, 2014 10:45 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 31, 2014 9:55 pm
Posts: 9
Location: Gloucestershire
Weather Station: WMR88
Operating System: WIN7, Linux, Windows server 2013
Thanks Steve, think my website offering is going to start to look a little messy - I will try to maintain your high standards :oops:
Love Cumulus by the way :clap:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group