Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

looks like wunderground have messed up again

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
richard_newberry
Posts: 281
Joined: Tue Apr 12, 2011 10:23 pm
Weather Station: Watson W-8186
Operating System: Debian Stretch (VMWARE Esxi 6.5)
Location: Leicester
Contact:

looks like wunderground have messed up again

Postby richard_newberry » Thu Sep 07, 2017 6:51 pm

anyone else's playing up weather underground?
Desford Weather
http://www.desford-weather.co.uk
http://desford-weather.co.uk
Also on Desford weather underground.
Looking forward to cumulus on Linux platform it'll rock!!

User avatar
Toxic17
Posts: 679
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Toxic17 » Fri Sep 08, 2017 10:58 am

looks ok here...
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 485
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Thu Dec 28, 2017 11:44 am

I've noticed, after having a permanent gold badge, it has disappeared. On closer inspection in the mxdiags, I have this:

Code: Select all

2017-12-28 11:39:07.878 WU update: An error occurred while sending the request.


Going back quite a few days.. I have rebooted since then, but it's still occurring. The data is showing up on wunderground fine (every 5 mins)

It's not about the gold badge - I don't care about that. It's just odd that there's no loss of data but I still get an error. I just wondered if anyone else is seeing these errors in their diags?
Image
Image

User avatar
Toxic17
Posts: 679
Joined: Mon May 19, 2014 10:45 pm
Weather Station: Davis VPro2 Plus
Operating System: Debian 9.5 Stretch
Location: Bangor, NI
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Toxic17 » Thu Dec 28, 2017 5:21 pm

Mapantz wrote:I've noticed, after having a permanent gold badge, it has disappeared. On closer inspection in the mxdiags, I have this:

Code: Select all

2017-12-28 11:39:07.878 WU update: An error occurred while sending the request.


Going back quite a few days.. I have rebooted since then, but it's still occurring. The data is showing up on wunderground fine (every 5 mins)

It's not about the gold badge - I don't care about that. It's just odd that there's no loss of data but I still get an error. I just wondered if anyone else is seeing these errors in their diags?


Just checked my mxdiag, which is a few days old, no error about wu update since then.

I too have had that error before, though not recently.

have a new one on me though

Code: Select all

2017-12-28 14:41:11.014 WU update: The character set provided in ContentType is invalid. Cannot read content as string using an invalid character set.


could have been when I updated Debian before a reboot perhaps...
Regards Simon

https://www.conligwx.org
https://www.conligwx.org/pws/
https://twitter.com/conligwx
Davis Vantage Pro2+ - CumulusMX v3.0.0 (build 3043) + Saratoga/PWS
Image

RayProudfoot
Posts: 2543
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby RayProudfoot » Fri Dec 29, 2017 9:59 am

No problems for this user. My gold medallions are still visible as is all weather data. :)
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

User avatar
Mapantz
Posts: 485
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Fri Dec 29, 2017 11:43 am

It's still happening to me. No missing data on WU either. If I run through their graphs, it's not a constant 5 minutes, sometimes it is 3 minutes, sometimes 4, and sometimes it has sent at 1 and 2 minute intervals.

Code: Select all

2017-12-29 10:57:03.568 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 11:06:28.935 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 11:16:23.914 WU update: A task was canceled.
2017-12-29 11:25:30.367 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 11:32:20.757 WU update: An error occurred while sending the request.


I have nothing in my logs to say anything was successful to WU, and the errors are in the logs going back to the end of November. I have no idea what's occurring!
Image
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 485
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Fri Dec 29, 2017 12:17 pm

I decided to change my IP address, reboot the router - as it hadn't been for over a month! I cleared my DNS cache, then rebooted. I don't see any errors in the diags at the moment, so fingers crossed. :lol:
Image
Image

User avatar
Mapantz
Posts: 485
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Fri Dec 29, 2017 1:21 pm

Nope, still happening..

Code: Select all

2017-12-29 12:55:56.086 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 13:13:11.920 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-29 13:17:57.268 WU update: An error occurred while sending the request.


It must be something their end? But it's odd that I see no one else with this problem. :?
Image
Image

User avatar
jdc
Posts: 134
Joined: Tue Jun 19, 2012 8:51 pm
Weather Station: Davis VP2 : Instromet
Operating System: Win 10 : Win XP
Location: Berwick-upon-Tweed, England.
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby jdc » Fri Dec 29, 2017 5:15 pm

All good here too. I was having some broadband/FTP problems earlier this week but WU updates were working fine throughout.

dazza1223
Posts: 371
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby dazza1223 » Sun Dec 31, 2017 6:46 pm

im seeing the same


2017-12-31 01:30:38.775 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-31 01:34:03.787 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-31 01:35:08.792 WU update: An error occurred while sending the request.
2017-12-31 01:35:43.792 WU update: An error occurred while sending the request.

User avatar
Mapantz
Posts: 485
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:55 am
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: Windows 10 x64 - A beast.
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby Mapantz » Tue Jan 09, 2018 4:04 pm

I give up with WU. It has been shot to pieces for weeks now. I have huge log files with the same errors..

Code: Select all

2018-01-08 16:20:39.498 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:44.445 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:49.448 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:54.466 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:20:59.548 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:04.477 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:09.459 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:14.478 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:19.548 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:24.485 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:29.496 WU update: An error occurred while sending the request.
2018-01-08 16:21:34.489 WU update: An error occurred while sending the request.


I'm going to ditch them, WU are a waste of internet bandwidth.
Image
Image

dazza1223
Posts: 371
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: Davis Vantage Vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby dazza1223 » Tue Jan 09, 2018 4:07 pm

thinking the same it a joke

philpugh
Posts: 123
Joined: Tue May 24, 2011 8:34 am
Weather Station: DAVIS VantageVue
Operating System: Debian Jessie
Location: Antrobus, Cheshire
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby philpugh » Tue Jan 09, 2018 10:51 pm

WU is working OK for me. I have low broadband speed, around 2Mbps with daily drop-outs and have suffered power fails due to winds that are a bit higher than normal. Just some of the joys of living 'in the sticks' :lol:
Phil Pugh
Davis Vantage Vue Raspberry Pi 2B Stretch-Lite MySQL 128Gb SSD
http://goosegate.plus.com/

RayProudfoot
Posts: 2543
Joined: Wed May 06, 2009 6:29 pm
Weather Station: Davis VP2 with Daytime FARS
Operating System: Windows XP SP3
Location: Cheadle Hulme, Cheshire, England
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby RayProudfoot » Tue Jan 09, 2018 11:09 pm

Bizarre. My own station ISTOCKPO4 is no longer visible on WU but Cumulus is not reporting any problems.

WU is reporting my station lat/Lon is 0/0. I’ll just wait for them to sort things out. Strange how different stations are having different problems.
Cheers,
Ray, Cheshire.

Image

philpugh
Posts: 123
Joined: Tue May 24, 2011 8:34 am
Weather Station: DAVIS VantageVue
Operating System: Debian Jessie
Location: Antrobus, Cheshire
Contact:

Re: looks like wunderground have messed up again

Postby philpugh » Wed Jan 10, 2018 1:20 pm

OK I give in :roll:

WU stopped receiving data at 5:45 am this morning then came back and went away at 11:45 am It seems to be catching!

Ray - my station location as reported by WU seems to be in order though.
Phil Pugh
Davis Vantage Vue Raspberry Pi 2B Stretch-Lite MySQL 128Gb SSD
http://goosegate.plus.com/


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests