Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

cnfiguration cumulusMX

Discussion of version 3 of Cumulus, which runs on Windows, Linux, and OS X. All Cumulus MX queries in here, please.
dazza1223
Posts: 344
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby dazza1223 » Sat Jan 13, 2018 8:19 pm

i think u dint click Active FTP mode it the setting mate

User avatar
PaulMy
Posts: 1712
Joined: Sun Sep 28, 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby PaulMy » Sat Jan 13, 2018 8:21 pm

Jomag, your http://www.eltiempoensabiñanigo.es/cumu ... altime.txt is updating so you are on the right track.

Enjoy,
Paul

dazza1223
Posts: 344
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby dazza1223 » Sat Jan 13, 2018 8:22 pm

yh i think he missed the setting out

jomag
Posts: 11
Joined: Thu Apr 06, 2017 7:51 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 Plus
Operating System: Windows 7
Location: Sabiñánigo(Huesca)España

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby jomag » Sat Jan 13, 2018 8:28 pm


dazza1223
Posts: 344
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby dazza1223 » Sat Jan 13, 2018 8:29 pm

yh it all working now from my end to

jomag
Posts: 11
Joined: Thu Apr 06, 2017 7:51 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 Plus
Operating System: Windows 7
Location: Sabiñánigo(Huesca)España

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby jomag » Sat Jan 13, 2018 8:30 pm

The template is stop

dazza1223
Posts: 344
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby dazza1223 » Sat Jan 13, 2018 8:32 pm

yh coz look


09/01/18 21:23:00 1.8 86 -0.3 1.0 1.6 290 0.0 0.0 1019.98 WNW 1 km/h C hPa mm 46.0 +0.28 39.2 39.2 0.0 21.3 36 1.8 -0.8 7.1 13:54 -3.1 09:01 12.7 16:16 24.1 16:05 1020.22 20:47 1015.65 02:25 3.0.0 3043 4.8 1.8 -0.5 0.0 0.97 0 290 0.0 2 0 0 WNW 856 ft -0.4 7.6 0 0

ur reiltime as stop

dazza1223
Posts: 344
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby dazza1223 » Sat Jan 13, 2018 8:33 pm

now it working lol reailtime

User avatar
PaulMy
Posts: 1712
Joined: Sun Sep 28, 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby PaulMy » Sat Jan 13, 2018 8:43 pm

Sorry, I can't follow the discussion. The realtime.txt is uploading so that is not an issue.

Looks like your alldata DB may not be populating. Have you checked to see if there is any data in it? I have again used the update URL and says "Success"

Enjoy,
Paul

dazza1223
Posts: 344
Joined: Sun Jan 25, 2015 8:41 pm
Weather Station: davis vantage vue
Operating System: raspberry pi 3
Location: worthing
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby dazza1223 » Sat Jan 13, 2018 9:01 pm

it back on line now!!!

User avatar
PaulMy
Posts: 1712
Joined: Sun Sep 28, 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby PaulMy » Sat Jan 13, 2018 9:04 pm

Hi Jomag,
Unless you are doing something to make it online, it looks like you are not regularly running update.php?password=XXXXXX

A few minutes ago it displayed the Green image and Online. A few minutes earlier I had run the http://www.eltiempoensabiñanigo.es/mete ... ord=(using your password). Then after 15 minutes it showed Offline. Then I ran http://www.eltiempoensabiñanigo.es/mete ... ord=(using your passwsord) and back to Online. The template default is to show the Offline message if the data is more than 15 minutes old.

If you can get CumulusMX to run update.php?password=(using your password) that would be great and I would use it myself. Otherwise you will need to set up a cron job to run every 5 minutes or whatever interval you want.

Enjoy,
Paul

User avatar
PaulMy
Posts: 1712
Joined: Sun Sep 28, 2008 11:54 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro 2 w/Envoy USB
Operating System: Windows-8
Location: Komoka, ON Canada
Contact:

Re: cnfiguration cumulusMX

Postby PaulMy » Sat Jan 13, 2018 9:15 pm

I let it sit for 15 minutes and then it showed Offline. Then I waited a few minutes and still offline. Then I ran the http://www.eltiempoensabiñanigo.es/mete ... ord=(using your password) and within a few seconds showed online again. So you need to run that URL using a cron job. Good luck.

Enjoy,
Paul


Return to “Cumulus MX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests