IMPORTANT! The server may go down soon - possibly permanently. Please read the latest post in Announcements and News

FTP is broken. I strongly advise all users using my server for their web site to make alternative arrangements.

Outgoing mail is disabled because of the malware on the server. No new forum registrations are currently possible, and mail to the forum administrator will not work.

Please read the posts in the Announcements section about the current status of Cumulus development now that I have retired

Please read this post before posting

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3043 Jan 20 2017. See this post for download

Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Discussion of Mark Crossley's HTML5/Javascript gauges

Moderator: mcrossley

User avatar
HRVistaWeather
Posts: 172
Joined: Mon Apr 09, 2012 2:38 pm
Weather Station: Davis VP2 Plus - 24hr FARS
Operating System: Windows 10 Home (64bit)
Location: Franklin, Huon Valley, Tasmania
Contact:

Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby HRVistaWeather » Thu Apr 26, 2018 11:30 pm

Hi,
Not sure if it's just my latest version Chrome Browser or others see same, but when I leave anyone's (Wilmslow/warehamwx/my own .etc) gauge Page running for a period (variable) they all result eventually in the page not displaying and displaying an Aw-Snap error (something went wrong).
Does not seem to do it in I.E or FireFox.
Any one else noticed this. Oh and apologies if it has been raised before (though my forum search returned nothing on this subject).
Kind regards,
Tony
Huon River Vista - South Franklin Weather - Tasmania
Davis Vantage Pro 2 Plus - FARS, Cumulus MX, 2 Soil Temp/Moist Solar/Rad.
Image

wi3x
Posts: 15
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:32 pm
Weather Station: Vantage Pro2
Operating System: Windows 10
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby wi3x » Fri Apr 27, 2018 1:05 am

I saw this at work today for the very first time. I thought it was just a fluke. Maybe not....
Nope. It isn't It just did it here at home.

User avatar
HRVistaWeather
Posts: 172
Joined: Mon Apr 09, 2012 2:38 pm
Weather Station: Davis VP2 Plus - 24hr FARS
Operating System: Windows 10 Home (64bit)
Location: Franklin, Huon Valley, Tasmania
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby HRVistaWeather » Fri Apr 27, 2018 7:07 am

Thanks wi3x,
Glad to know it's not just me.
regards,
Tony
Huon River Vista - South Franklin Weather - Tasmania
Davis Vantage Pro 2 Plus - FARS, Cumulus MX, 2 Soil Temp/Moist Solar/Rad.
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby mcrossley » Fri Apr 27, 2018 8:42 am

Ah, so it's not just me! I've spent a while looking at my browser installation. Sounds like it is a general issue with Chrome 66 :(

Unfortunately it is proving very difficult to get any debug information out of Chrome when an "Aw, snap!" error occurs. I've tried debug logging with --enable-logging --v=1 but not seen anything useful in there. Maybe somebody else can try it?

wi3x
Posts: 15
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:32 pm
Weather Station: Vantage Pro2
Operating System: Windows 10
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby wi3x » Fri Apr 27, 2018 10:40 am

mcrossley wrote:Ah, so it's not just me! I've spent a while looking at my browser installation. Sounds like it is a general issue with Chrome 66 :(

Unfortunately it is proving very difficult to get any debug information out of Chrome when an "Aw, snap!" error occurs. I've tried debug logging with --enable-logging --v=1 but not seen anything useful in there. Maybe somebody else can try it?


HRVistaWeather wrote:Thanks wi3x,
Glad to know it's not just me.
regards,


Thanks for pointing this out. I saw it for the first time yesterday and didn't really pay attention. I'm not going to waste any time tracking this down and hopefully it will go away. One other point, I did try to run it in an incognito window with the same results so I suspect it is not a cache problem.

wi3x
Posts: 15
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:32 pm
Weather Station: Vantage Pro2
Operating System: Windows 10
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby wi3x » Fri Apr 27, 2018 12:15 pm

Well,
now as of this morning 4/27/18. my gauges run to the full time out limit (2 separate stations). I have mine set for 60 minutes. :groan:

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby mcrossley » Fri Apr 27, 2018 12:59 pm

I just did a clean install of Chrome Dev (67) and just loaded my gauges page - crashed after about a minute. There is one issue I spotted marked for fix that may help - about crashes in background updates, I'm not holding my breath though.

May be worth enabling crash reporting in Chrome, or going to the "chrome://crashes" page manually reporting the crashes. The more reports they get the more interested they may be in fixing it... :roll:

wi3x
Posts: 15
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:32 pm
Weather Station: Vantage Pro2
Operating System: Windows 10
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby wi3x » Fri Apr 27, 2018 1:42 pm

Well, like a fool I upgraded Chrome. I also can't run for more than a minute. Dumb Me.

I'll report it as suggested. All was good before the upgrade.

User avatar
HRVistaWeather
Posts: 172
Joined: Mon Apr 09, 2012 2:38 pm
Weather Station: Davis VP2 Plus - 24hr FARS
Operating System: Windows 10 Home (64bit)
Location: Franklin, Huon Valley, Tasmania
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby HRVistaWeather » Sat Apr 28, 2018 3:59 am

Hi Mark,
Just another observation : sites using "jquery/3.3.1/jquery.min.js" do not display Graphs on mouse over.
I just tested on my site as well, so reverted to older version I have been running which is "jquery/1.8.2/jquery.min.js".
Kind regards,
Tony
Huon River Vista - South Franklin Weather - Tasmania
Davis Vantage Pro 2 Plus - FARS, Cumulus MX, 2 Soil Temp/Moist Solar/Rad.
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby mcrossley » Sun Apr 29, 2018 3:53 pm

HRVistaWeather wrote:Hi Mark,
Just another observation : sites using "jquery/3.3.1/jquery.min.js" do not display Graphs on mouse over.
I just tested on my site as well, so reverted to older version I have been running which is "jquery/1.8.2/jquery.min.js".
Kind regards,

Just tried my test site with a vanilla install (jquery 3.2.1) and changed to 3.3.1 and I get the graphs in the mouse-overs OK. Can you point me to a site that is failing?

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby mcrossley » Sun Apr 29, 2018 5:41 pm

I am getting an Aw, Snap! error on the CumulusMX main page page on port :8998 as well :(

User avatar
HRVistaWeather
Posts: 172
Joined: Mon Apr 09, 2012 2:38 pm
Weather Station: Davis VP2 Plus - 24hr FARS
Operating System: Windows 10 Home (64bit)
Location: Franklin, Huon Valley, Tasmania
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby HRVistaWeather » Mon Apr 30, 2018 12:25 pm

Hi Mark,
With ref to (jquery 3.3.1), no I don't know of any other sites. It only occured on mine when I changed to 3.3.1 , however I noticed your charts don't display (I envisage you have them turned off).

With ref to your (CumulusMX main page page on port :8998) issue, it was not because you had the gauges page open was it.
I find that it Aw-Snaps other open tabs/even other instances of Chrome running.

regards,
Tony
Huon River Vista - South Franklin Weather - Tasmania
Davis Vantage Pro 2 Plus - FARS, Cumulus MX, 2 Soil Temp/Moist Solar/Rad.
Image

User avatar
mcrossley
Posts: 5194
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:44 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Stretch Lite rPi
Location: Wilmslow, Cheshire, UK
Contact:

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby mcrossley » Mon Apr 30, 2018 12:32 pm

My "production" site has popups turned off. I have a test site I use for pretesting releases etc.

The CumulusMX home page has gauges on it, so I guess that is why it is crashing. I only see it affecting the tab that has gauges open.

BigOkie
Posts: 212
Joined: Tue May 28, 2013 1:06 am
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspian Jessie
Location: Tulsa, OK

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby BigOkie » Tue May 01, 2018 6:36 pm

I've been getting the 'aw snap' error a lot lately with Chrome when I view my MX site (http://xxxxx:8998) using sockets. I haven't tried changing to ajax. It seems to be an issue on the mobile versions of Chrome too (I use Brave, which is a derivative of Chrome) too, but I don't get the 'aw snap' error. It just decides to drop the connection.

Benpointer
Posts: 22
Joined: Sun Jan 02, 2011 6:44 pm
Weather Station: Davis Vantage Pro2
Operating System: OSX Sierra

Re: Steel Series Gauges results in Aw Snap Error using Chrome

Postby Benpointer » Wed May 02, 2018 5:43 pm

I have started getting the Aw Snap error on Cumulus MX (http://localhost:8998/index.html). I am running Chrome on a Mac High Sierra 10.13.4 (17E202). There was an OSX security patch applied today, since when I get the Aw Snap error (might be a coincidence of course). The Cumulus MX page reloads fine every time manually but then 2-3 minutes later it goes Aw Snap again.

Strange because it's been running like a dream for ages.


Return to “SteelSeries Gauges”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests