If you use Cumulus, please donate Image

Latest Cumulus release v1.9.4 (build 1099) - Nov 28 2014
Latest Cumulus MX release - v3.0.0 build 3041 Aug 17 2016

WRM 100 Non reading issue

Discussion specific to Oregon Scientific weather stations
pistolpetes11
Posts: 7
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Weather Station: WRM 100
Operating System: Windows 7 /Mac
Location: Newbridge, ireland

WRM 100 Non reading issue

Postby pistolpetes11 » Sat Jan 28, 2012 9:04 pm

For some reason the software is not taking a reading from my weather station .

I did notice last night that my dew point was a 2.0c when the temp was at 1.2c

This did not seem correct , but it went back to normal the next time I logged in to check it.

Anyway all my readings tonight are at 0.0 , I noticed an error on the log for a file named Jan12 line 6001 and i deleted the file,

What the quickest and best way to solve this ?

Cheers for any help , much appreciated .

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25097
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby steve » Sat Jan 28, 2012 9:17 pm

pistolpetes11 wrote:I noticed an error on the log for a file named Jan12 line 6001 and i deleted the file,

In doing that, you have deleted all of your data for January.

If you stop Cumulus and edit cumulus.ini, and in the [Station] section add a line

logging=1

then start Cumulus and let it run for a few minutes. Then find the debug.log file and attach it here, and also zip up the diags folder and attach that.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

pistolpetes11
Posts: 7
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Weather Station: WRM 100
Operating System: Windows 7 /Mac
Location: Newbridge, ireland

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby pistolpetes11 » Sat Jan 28, 2012 10:12 pm

Attached as requested
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25097
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby steve » Sat Jan 28, 2012 10:13 pm

Your station appears not to be sending any data. Please zip up the diags folder and attach it.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

pistolpetes11
Posts: 7
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Weather Station: WRM 100
Operating System: Windows 7 /Mac
Location: Newbridge, ireland

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby pistolpetes11 » Sat Jan 28, 2012 10:21 pm

diags file
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25097
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby steve » Sat Jan 28, 2012 10:34 pm

Your station is being detected but apparently isn't sending any data - you could try resetting it.

It seems that you've installed Cumulus to your desktop - it's rather unusual to install software there. I'm not sure whether this will cause any problems (it won't be causing the problem where your station isn't sending data) but it does look like Cumulus was unable to write to some log files at one point.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image

pistolpetes11
Posts: 7
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Weather Station: WRM 100
Operating System: Windows 7 /Mac
Location: Newbridge, ireland

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby pistolpetes11 » Sat Jan 28, 2012 11:48 pm

Its reading on the control unit , where is the best place for me to install it on the computer , i was having issues finding the log files which is why i installed it there.


Il power the station receiver down and see if that helps , as i said is working away yesterday so i dont know whats gone wrong

pistolpetes11
Posts: 7
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Weather Station: WRM 100
Operating System: Windows 7 /Mac
Location: Newbridge, ireland

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby pistolpetes11 » Sun Jan 29, 2012 1:57 am

the reset sorted it :clap:

User avatar
steve
Cumulus Author
Posts: 25097
Joined: Mon Jun 02, 2008 6:49 pm
Weather Station: Davis VP2
Operating System: Raspbian
Location: Sanday, Orkney
Contact:

Re: WRM 100 Non reading issue

Postby steve » Sun Jan 29, 2012 10:17 am

The default installation location is C:\Cumulus and that's probably the best place for it.
Steve
-----
Hosting available for Cumulus web sites. See http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11876

Like Cumulus and want to support it? Please donate! Image


Return to “Oregon Scientific”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest